HPE adviseert partners Microsoft Azure Stack preview te gebruiken
06-12-2016 | door: Witold Kepinski

HPE adviseert partners Microsoft Azure Stack preview te gebruiken

Microsoft Azure Stack, een datacenter operating platform gebaseerd op de Azure public cloud service, komt binnen een half jaar op de markt. HPE partners kunnen daar nu op inspelen door lid te worden van het preview programma zo adviseert HPE Executive Vice President Antonio Neri (foto) tijdens het HPE Discover 2016 event in Londen.

Azure Stack is een soort cloud-in-a-box voor organisaties die data, apps en api-beheer niet alleen in de cloud maar ook on-premises willen opslaan. Dat kan in combinatie hun Microsoft System Center met of zonder gebruik van Hyper-V. De introductie van Microsoft Azure Stack is uitgesteld tot half 2017. De vertraging wordt veroorzaakt doordat Azure Stack alleen verkocht via gecertificeerde hardware partners zoals HPE, Dell en Lenovo. Microsoft Azure Stack is beschikbaar als technical preview en concurreert tegen platformen van AWS, VMware en OpenStack. Azure Stack werkt verder met Cloud Platform System en Windows Azure Pack. 

HPE OneView management suite

Microsoft Executive Vice President Scott Guthrie zei dat de Azure Stack management portal integreert met de HPE OneView management suite. Met Azure Stack kunnen meet Azure services in eigen datacenters draaien aldus Guthrie. Er kan een migratie plaatsvinden van een virtual machine van on-premises hardware naar public Azure cloud indien de hardware moet onderhoud nodig heeft. Meer informatie is verkrijgbaar bij de internationale HPE + Microsoft Innovation Centers.

Door: Witold Kepinski

Terug naar nieuws overzicht
Cloud