ETTU implementeert SharePoint omgeving voor zorgorganisatie Triade
07-12-2016 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

ETTU implementeert SharePoint omgeving voor zorgorganisatie Triade

Zorgorganisatie Triade is overgestapt op SharePoint als applicatieplatform om kennis en innovatie te delen. Het bedrijf is hiervoor op zoek gegaan naar een ICT-dienstverlener die kan meedenken met de organisatie, en de vertaalslag kan maken naar de voordelen die de overstap oplevert voor mensen op de werkvloer. Het bedrijf is in zee gegaan met ICT-dienstverlener ETTU.

Triade werkt op verschillende vlakken samen met andere organisaties binnen Carante Groep, een samenwerkingsverband van twaalf zelfstandige organisaties in de caresector. Zo ook op het gebied van ICT. In 2011 is binnen Carante Groep besloten om over te stappen van Novell naar het Microsoft platform, om zo klaar te zijn voor de toekomst. Iedere stichting binnen Carante Groep bepaalt echter zijn eigen inrichting.

SharePoint als applicatieplatform
Rob Timmerman, Manager ICT van Triade: “Het Microsoft platform biedt standaard toepassingen waar wij gebruik van kunnen maken. Daarnaast merken wij dat Microsoft vooroploopt in de markt als het gaat om innovaties. Wij hebben dan ook strategisch gekozen voor SharePoint als applicatieplatform om kennis en informatie te delen.”

Drie jaar geleden is het Centraal Bureau van Triade verhuisd naar een nieuwe locatie in Lelystad. Een jaar daarna zijn vanuit de strategische keuze voor het Microsoft platform in eerste instantie de werkplekken gemigreerd naar de laatste Windows versie en heeft de organisatie Exchange uitgerold. Een belangrijke vraag die daarna speelde was ‘wat gaan we precies met SharePoint doen?’ Vanuit deze vraagstelling ging Triade de markt op om te kijken naar een ICT-dienstverlener die kan meedenken met de organisatie, maar ook de vertaalslag kan maken wat de voordelen zijn voor de mensen op de werkvloer.

Gereedschapskist
Rob Timmerman: “Ik zie SharePoint als een gereedschapskist waar je hele mooie oplossingen mee kan realiseren. Maar dan moeten we wel goed weten wat we precies zoeken. Vooral de toegevoegde waarde voor de gebruiker staat hierbij centraal. Vanuit de markt was ik al bekend met ETTU en zij stelden voor om samen met medewerkers van verschillende afdelingen een strategiesessie te organiseren.” Lees meer over de implementatie van SharePoint bij Triade in de referentiecase ‘Triade - Van strategie naar een succesvolle SharePoint implementatie’.

Terug naar nieuws overzicht

Tags

case, Software
Software