Redactie - 08 december 2016

Wie wint Dutch IT-channel Cloud Innovator of the Year Award?

Wie wint Dutch IT-channel Cloud Innovator of the Year Award? image

In een tijd waarin de ICT-sector een stormachtige cloudontwikkeling doormaakt en de term 'cloud' zo ongeveer even vaak in de vakbladen voorkomt als het woord 'zon' in een zomers weerbericht, mag een speciale Dutch IT-channel Award voor de meest innoverende aanbieder van clouddiensten niet ontbreken. Welke leverancier wordt op 19 januari in Studio 21 in Hilversum de opvolger van Oracle?

Barracuda Networks is naar eigen zeggen 'als enige leverancier in staat om daadwerkelijk security aan te bieden in de cloud'. De multinational zegt daarmee ver vooruit te lopen op de concurrentie. Barracuda is gespecialiseerd in de beveiliging van zowel public als private clouds, en wil voor 'optimale visibiliteit' zorgen in het dataverkeer binnen hybride cloudomgevingen. Barracuda profiteerde dit jaar sterk van het toegenomen aantal SaaS-diensten; vooral de support voor Office365 is een sterke groeimarkt gebleken. De trend dat corporate e-mail steeds vaker naar de cloud gaat, heeft Barracuda ook geen windeieren gelegd.

Veel mensen kennen Dropbox. Dat is niet gek, want liefst een op de twee Nederlandse internetgebruikers heeft een Dropbox-account. Met wereldwijd 3,3 miljard connecties en 500 miljoen mensen die via deze applicatie documenten met elkaar delen, wil Dropbox het eenvoudigste en tegelijk meest krachtige samenwerkingsplatform ter wereld bouwen. Dropbox, opgericht in 2007 in Amerika, speelt in op de trend Bring Your Own App: ook op het werk gebruiken mensen steeds vaker zelf gekozen software. Om ook zakelijke bestanden te kunnen uitwisselen, is er sinds 2013 Dropbox Business en sinds 2015 Dropbox Enterprise.

Nutanix gaat voor het tweede achtereenvolgende jaar aan kop in het Gartner Magic Quadrant for Integrated Systems, en daar zijn ze trots op. Ook in Hoofddorp, waar de Nederlandse vestiging van deze internationale enterprise cloud company is gevestigd. De missie is om IT-infrastructuren 'onzichtbaar' te maken en ondernemingen een cloud experience te bieden die is geoptimaliseerd voor elke workload. Een interessante business case is De Nederlandse Waterschapsbank (NWB), waar Nutanix de sterk toenemende hoeveelheid data beheersbaar maakte met een schaalbare en flexibele hyperconverged oplossing.

Dan de winnaar van vorig jaar: Oracle. De snelst groeiende cloudleverancier ter wereld ziet zichzelf als leider in de cloudtransformatie en als enige vendor die een compleet portfolio levert in alle drie lagen van de cloud: SaaS, PaaS en IaaS. Oracle, in Nederland zetelend in Utrecht, heeft een compleet, open en veilig platform dat openstaat voor innovatie, en kan bogen op veertig jaar ervaring met technologische ontwikkelingen bij enterprises en een jaarlijks budget van 5,3 miljard dollar voor onderzoek en ontwikkeling (R&D).

Tot slot QNH, dat werkt voor grote namen als DSM, ThiemeMeulenhoff, FloraHolland en NXP. De cloudexpert uit Amsterdam-Zuidoost adviseert zulke klanten niet alleen, maar zorgt samen mét hen voor een zorgvuldige, veilige en volledige implementatie van een passende cloudomgeving. De professionals van QNH leveren cloud op maat en zijn gecertificeerd voor onder andere VMware, Azure, AWS en IBM Softlayer. QNH wil de 'move' naar de cloud versnellen door zelf ontwikkelde, innovatieve software in te zetten, zoals Cloud InControl, waarmee problemen in een cloudomgeving snel te achterhalen zijn.

Stemmen kan op www.dutchitawards.nl

Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!