Redactie - 08 december 2016

Wie wint Dutch IT-channel Mobility Telecom Innovator of the Year Award?

Mobility & telecom is een van de meest dynamische productgebieden binnen de hedendaagse ICT-markt. Voor Dutch IT-channel is dat reden genoeg om een speciale award uit te reiken aan de 'Mobility – Telecom Innovator of the Year 2016'. De award is een van de zeventien awards die op 19 januari worden uitgereikt tijdens het Dutch IT-channel Awards Nieuwjaarsgala in Studio 21 in Hilversum. Vijf partijen zijn genomineerd: Awingu, Clevir, Nextel, Tele2 en ook FirmTel, de winnaar van vorig jaar.

Softwareontwikkelaar Awingu, gevestigd in het Belgische Gent, wil producten maken waarmee professionele organisaties veilig en eenvoudig inspelen op IT-trends als BYOD en mobiel werken. Awingu, dat inmiddels vestigingen heeft in New York en San Francisco, faciliteert de cultuur van 'het nieuwe werken'. Het van oorsprong Belgische bedrijf, dat de markt volledig indirect bedient, ging dit jaar een partnership aan met IT- en telecombedrijf Detron, met als doel om na België ook in Nederland stevig aan de weg te timmeren. Awingu doet dat ook in onder andere Zweden, Italië en de VS.

Clevir in Almere is bekend van de Clevir Workspace: een geavanceerde, gebruiksvriendelijke oplossing voor virtuele werkplekken. Die werkplekken maken gebruik van zowel public, private als hybrid clouds, maar ook van on-premise oplossingen. Clevir beschouwt zichzelf daarom als een constante factor voor eindgebruikers 'in een combinatie van cloud- en non-cloudomgevingen'. Gebruikers maken optimaal en veilig gebruik van de cloud, maar behouden volledig toegang tot legacy applicaties. De virtuele werkplek van Clevir helpt professionele organisaties naar de cloud, en wellicht ook aan een award op 19 januari.

FirmTel, de onafhankelijke telecomoperator voor de zakelijke markt en de trotse winnaar van vorig jaar, is ook dit jaar genomineerd. Het telecombedrijf uit Zoetermeer noemde de award voor 2015 'een aanmoediging om door te gaan met het verbeteren van de mobiele bereikbaarheid van ondernemingen in het MKB'. FirmTel wil telefonie zo eenvoudig maken 'dat je het kunt uittekenen op de achterkant van een bierviltje'. Tegelijk zijn de telefonieoplossingen van FirmTel geavanceerd genoeg om integraties mogelijk te maken van vast en mobiel of met IT-systeembeheer.

Nextel is weliswaar allang geen pure telecomdistributeur meer, maar de bruggen die deze value add distributeur slaat tussen IT en telecom maken het bedrijf uit Ede des te interessanter voor de Award voor Mobility & Telecom Innovator of the Year 2016. Met producten van de leveranciers Alcatel-Lucent Enterprise, NEC, Aerohive en Awingu heeft Nextel alles in huis op het gebied van IT, voice, data en mobility om resellers de maatwerk totaaloplossingen te laten aanbieden waar hun eindklanten om vragen.

Tot slot Tele2, de van oorsprong Zweedse telecomaanbieder en leverancier van zowel vaste als mobiele telefoniediensten, datanetwerken en internetdiensten. Het bedrijf met een Nederlandse (hoofd)vestiging in Diemen-Zuid kwam dit jaar in het nieuws met een uitgesproken visie op de ontwikkeling van het Internet of Things (IoT). Volgens Tele2 gaat IoT een grote rol spelen in verschillende economische segmenten, en is het belangrijk dat organisaties nu al de strategische keuze maken om op de ontwikkeling van IoT in te haken. Of deze visie genoeg waardering oogst voor een award, weten we op 19 januari in Studio 21 in Hilversum.

Ga nu stemmen op www.dutchitawards.nl !

Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!