Redactie - 12 december 2016

Wie wint de Dutch IT-channel Security Innovator of the Year Award?

Wie wint de Dutch IT-channel Security Innovator of the Year Award? image

Er is van alles aan de hand in de wereld van ICT, niet in de laatste plaats als het gaat om beveiliging. Voor Dutch IT-channel is dat reden om dit jaar een speciale Dutch IT-channel Award uit te reiken aan de 'Security Innovator of the Year 2016'. Vijf genomineerden dingen mee naar deze prijs: Intel Security, Kaspersky Lab, Level 3, Sophos en Trend Micro. De winnaar wordt bekend op 21 januari in Studio 21 in Hilversum tijdens de Dutch IT-channel Awards Nieuwjaarsgala.

Intel Security manifesteerde zich in 2016 op de Nederlandse enterprisemarkt met de Threat Defense Lifecycle. Met deze strategie houden bedrijven meer internetdreigingen tegen, detecteren ze dreigingen sneller en kunnen ze onmiddellijk reageren. De Threat Defense Lifecycle heeft een 'data exchange layer' waarmee gebruikers ook oplossingen van andere vendoren kunnen gebruiken, maar in één geïntegreerd geheel. Intel Security staat aan de basis van verschillende initiatieven om als industrie samen te werken en bedrijven veiliger te maken. Voorbeelden zijn de cyber security alliance en stopransomware.nu.

De wereld beschermen tegen cybercrime, dat is de missie van Kaspersky Lab. De van oorsprong Russische securityvendor die werd opgericht in 1997 en in Nederland kantoor houdt in Utrecht, wil organisaties optimaal beschermen tegen cyberdreigingen in samenwerking met internationale en lokale autoriteiten. In 2016 participeerde Kaspersky in de portal No More Ransom, een gezamenlijk initiatief van Europol, de Nederlandse politie en Intel Security. 'Uiteindelijk gaat het erom dat cybercriminelen van de straat en dus van het internet worden gehaald', vinden ze bij Kaspersky.

Ook Level 3 is genomineerd, leverancier van communicatiediensten die groei stimuleren en de zakelijke wereld efficiënter en veiliger moeten maken. Level 3 maakte in 2016 furore met Adaptive Network Security (ANS), een dienst die onsite firewall management overbodig maakt. ANS is één totaaloplossing; verdere investeringen in devices op locatie zijn niet nodig. Level 3 spreekt zelf van een innovatieve propositie, een configuratie die 'extreem flexibel' is en een aantrekkelijke prijsstelling heeft.

Sophos won vorig jaar al de Award in de categorie 'Security Vendor of the Year' en is dit jaar opnieuw kanshebber. De multinational met een Benelux-vestiging in Oosterhout is leider in het Gartner Magic Quadrant voor Endpoint Security en UTM, en noemt zichzelf de meest geschikte vendor om de werelden van endpoint security en network security samen te brengen. Sophos vindt zelf dat het bedrijf ook dit jaar moet winnen vanwege een 'uitgebreide innovatieve roadmap' in 2016. Sophos legde zich toe op het doorontwikkelen van zowel network als endpoint producten, die voortkomen uit de acquisities van de securityspecialisten Cyberoam (2014) en SurfRight (2015).

Tot slot Trend Micro. De Japanse softwareontwikkelaar heeft als missie om eindgebruikers wereldwijd op elk willekeurig apparaat te beschermen, de beveiliging van moderne datacenters te optimaliseren en netwerken te beveiligen tegen inbreuken door geavanceerde bedreigingen. De Trend Micro Deep Discovery Inspector werd in 2016 voor het derde opeenvolgende jaar erkend door NSS Labs als 'recommended breach detection system', en Gartner heeft Trend Micro voor het veertiende jaar op rij erkend als leider in het Magic Quadrant voor Endpoint Protection Platforms. Of Trend Micro ook een Dutch IT-channel Award in de wacht sleept, weten we op 21 januari.

Ga stemmen op: www.dutchitawards.nl !

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!