Wie wint de Dutch IT-channel Printing Innovator of the Year Award?

13-12-2016 | door: Jeroen Bordewijk

Wie wint de Dutch IT-channel Printing Innovator of the Year Award?

Dutch IT-channel reikt dit jaar een Award uit in een speciale categorie voor leveranciers van printers en aanverwante producten en oplossingen. Vijf partijen strijden op 19 januari in Studio 21 in Hilversum om de Dutch IT-channel Award titel 'Printing Innovator of the Year 2016': Epson, HP Inc, OKI, Ricoh en Xerox.

Epson is een van de grootste fabrikanten van printers ter wereld. Het Japanse technologiebedrijf baarde opzien met het MPS-concept Print365: een alles-in-een printoplossing die managed print services (MPS) bereikbaar maakt voor het MKB. Epson spreekt zelf van een 'revolutionair product, zowel voor eindgebruikers als voor resellers'. Een voorbeeld van een bedrijf dat gebruik maakt van deze totaaloplossing voor MKB'ers die hun printerpark met een relatief kortlopend contract willen uitbesteden, is Urban Sportmarketingbureau SEE Marketing, waar ze geen tijd willen besteden aan 'randzaken' als de verbruiksmaterialen en het onderhoud van printers.

HP Inc schudde naar eigen zeggen de printermarkt flink op in 2016. Het Amerikaanse technologiebedrijf kwam met PageWide: printers die eigenschappen van laser en inkt combineren en voor een compleet nieuwe manier van printen zorgen. HP PageWide print over de hele breedte van een pagina, in één beweging, waarbij miljoenen druppeltjes inkt met de allergrootste nauwkeurigheid op het papier worden aangebracht. Resultaat: betere afdrukken met een lager energieverbruik en lagere kosten. HP veranderde bovendien het speelveld van de A3-printers, traditioneel uitsluitend het domein van printer/copier-only bedrijven. HP ziet printing wel degelijk als een IT-onderwerp en introduceerde in 2016 verschillende A3-printers.

OKI is een wereldwijd opererend technologiebedrijf met een hoofdvestiging in Japan en een Nederlandse vestiging in Hoofddorp. OKI wil rendabele en professionele afdrukoplossingen produceren voor ondernemingen, die daarmee de efficiëntie van hun bedrijfsactiviteiten en werkstroom willen verhogen. De printerfabrikant haalde in 2016 het nieuws met 'OKI takes you further', een nog tot eind maart 2017 lopende actie waarbij business partners punten krijgen voor de verkoop van producten, het volgen van trainingen of het organiseren van marketingactiviteiten. Die punten zijn uiteindelijk goed voor reisgerelateerde zaken als hotelboekingen, vliegtickets of huurauto’s.

Ook Ricoh is een Japans bedrijf. Ricoh fabriceert elektronische producten en digitale kantooroplossingen. Het bedrijf introduceerde in 2016 een nieuwe lijn A3-kleurenprinters, met volgens de leverancier een slimme connectiviteit, een aanpasbare gebruikersinterface en het vermogen om rechtstreeks te integreren in de workflow. Organisaties kunnen op die manier kosten besparen en tegelijk productiever, efficiënter en flexibeler werken. De topmodellen in de nieuwe lijn zijn voorzien van smart apps, een aanpasbare interface en het nieuwe, intuïtieve touch & swipe Smart Operations Panel. De speciale Human Detection Sensor zorgt voor een snelle opstart.

Xerox komt uit Amerika, heeft een Nederlandse vestiging in Breukelen en levert diensten en producten voor het beheer en de reproductie van documenten. Een van de grootste Xerox-resellers in Europa is Xtandit, een softwarebedrijf uit Woerden dat in 2016 samen met de Nederlandse softwareontwikkelaar Quiver een speciale app ontwikkelde voor de multifunctionele printers (MFP's) van Xerox. De app versterkt een al langer bestaande document security oplossing van Quiver, door ook de MFP zelf in deze volledige data- en documentbeveiliging te integreren.

Ga stemmen op www.dutchitcawards.nl

Terug naar nieuws overzicht