HPE lanceert Managed Services voor Microsoft Azure
12-12-2016 | door: Witold Kepinski

HPE lanceert Managed Services voor Microsoft Azure

Hewlett Packard Enterprise introduceert HPE Managed Services voor Microsoft Azure aan. Dit is volgens HPE een uitgebreid servicepakket dat bedoeld is voor het platform van de publieke cloud.

Bedrijven die hun traditionele, privé en publieke cloudinfrastructuren inrichten en gebruiken moeten rekening houden met de IT-afdeling, applicatiebeheerders en bedrijfsonderdelen die te maken hebben met een reeks complexe uitdagingen bij het managen van de infrastructuur, aldus HPE. De Managed Services voor Microsoft Azure van HPE Enterprise Services spelen hierop in door toegang te bieden tot een volledig beheerbare service om de end-to-end hybride infrastructuur te managen. Dit levert efficiëntievoordelen op zodat bedrijven zich kunnen toeleggen op zaken waar ze goed in zijn.

HPE Managed Services voor Microsoft Azure biedt bedrijven de mogelijkheid hun pakket aan te passen aan specifieke applicatiewensen en bedrijfsbehoeften. Het pakket bevat:

beheer van virtual server, opslag en netwerkinfrastructuur, zodat klanten zich op hun kernactiviteiten kunnen concentreren;

het aanbieden of afbouwen van service en beheer van infrastructuurconfiguratie zodat klanten het gebruik van hun middelen op basis van hun applicatiebehoeften kunnen beheersen;

IT-ondersteuning, actieve directory management en besturingssysteem patching om bedrijven te helpen hun doelen te behalen;

backup en recovery en beveiligingsopties om bedrijfsdata te beveiligen en om securitycertificaten te ondersteunen.


HPE Enterprise Services biedt bovendien applicatiemigratie en -transformatiediensten, cloud native applicatieontwikkeling en een compleet pakket aan Big Data en Analytics tools. Dit pakket bevat onder andere data lake setup services en analytics voor applicatieontwikkeling en -management.

De partnership van HPE en Microsoft

In 2015 kondigde HPE en Microsoft een driejarig ‘Cloud Platform Initiative’ aan om innovatie binnen hybride cloud computing te bevorderen. De lancering van Managed Services voor Microsoft Azure onderstreept HPE’s toewijding om klanten innovatieve hybride clouddiensten te leveren die voor hen belangrijk zijn.

Terug naar nieuws overzicht
Cloud