Redactie - 13 december 2016

ICT-ondernemer Marcel Schutte overleden

ICT-ondernemer Marcel Schutte overleden image

ICT-ondernemer Marcel Schutte is afgelopen zondag na een korte, hevige maar ongelijke strijd overleden. De oprichter van de organisatie die thans bekend staat als Unica Schutte ICT, werd slechts 48 jaar. 

De basis van zijn bedrijf legde Marcel begin jaren ’90, toen hij de opkomende PC-privé markt aangreep om zijn bedrijf Schutte Systems op te richten. In de loop der jaren ontgroeide de organisatie de lokale particuliere markt en ging het bedrijf zich onder de naam Schutte Informatisering richten op de zakelijke markt. In die hoedanigheid groeide het uit tot een toonaangevende ICT-dienstverlener in Oost-Nederland. Met de inrichting van zijn eigen datacenters toonde Marcel zich begin deze eeuw bovendien een visionair op het gebied van cloud computing en werd Schutte Informatisering één van de pioniers op het gebied van cloud dienstverlening.

Fusie

In 2012 volgde een nieuwe mijlpaal in het bestaan van de onderneming: Schutte Informatisering fuseerde met de ICT-divisie van technisch dienstverlener Unica, waarmee het huidige Unica Schutte ICT ontstond. In die combinatie groeide de organisatie uit tot een landelijke speler op de ICT-markt, die thans uit meer dan 165 medewerkers bestaat en honderden klanten door heel Nederland bedient.

Hechte band

Minstens zo bewonderenswaardig als het zakelijke succes, vormde de bijzonder hechte band die Marcel met veel van zijn medewerkers had. Voor hen was Marcel een inspirerende strateeg die een zeer informele en vriendschappelijke band onderhield met zijn medewerkers. Om die reden is de loyaliteit richting het bedrijf groot: binnen de organisatie zijn er tientallen medewerkers die al meer dan tien jaar met Marcel samenwerkten. Het verdriet onder het personeel is vanzelfsprekend groot.

Continuïteit 

De dagelijkse leiding van het bedrijf is sinds twee jaar in handen van de huidige directie en het management team, waarvan de meesten ook al ruim 10 jaar met Marcel samenwerkten. Daarmee is de continuïteit van de dienstverlening van het bedrijf gewaarborgd. 

Vanzelfsprekend zijn de gedachten van alle betrokkenen rondom Unica Schutte ICT op dit moment bij de familie, vrienden en betrokken (oud)-medewerkers van Marcel. Hen wordt uiteraard veel sterkte toegewenst bij de verwerking van het verlies.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!