Redactie - 14 december 2016

Print365 maakt Team for Target nog productiever

Print365 maakt Team for Target nog productiever image

Toners die voortdurend leeg zijn, papier dat de hele tijd vastloopt, telkens moeten wachten tot een printer opgewarmd is. Als oprichter en eigenaar van telemarketingbureau Team for Target kende Camiel Croonen alle ergernissen van printen. Print365 van Epson bood uitkomst.

Team for Target is een klein bureau, maar had toch drie verschillende printers staan om alle soorten afdrukken te kunnen maken: een zwartwitprinter, een multifunctional voor full colour afdrukken en nog een kleine printer in de directiekamer voor het afdrukken van vertrouwelijke documenten. “Het waren allemaal oudere machines die storingsgevoelig waren: dan liep er weer één vast, dan moest er weer eens één schoongemaakt worden”, zegt Croonen, oprichter van Team for Target. “Individuele storingen zijn niet erg, maar als ik daar elke keer iemand naar moet laten kijken, tikt dat wel aan.”

Veel verbruik

Niet alleen de hoge kosten voor het beheer, maar ook de snelheid waarmee verbruiksmaterialen erdoor gingen, viel Croonen tegen. “In de drie printers zaten bij elkaar negen verschillende inkten, die allemaal op kunnen raken. Ik had altijd veel op voorraad, maar natuurlijk nooit de kleur die op dat moment nodig was. Dat irriteerde, want het kostte tijd.” Sowieso merkte Croonen dat hij en zijn team veel tijd kwijt waren aan printopdrachten. “Het klinkt misschien als iets kleins, maar als een printer telkens 30 seconden moet opwarmen voor de eerste pagina eruit rolt, voelt dat op een gegeven moment wel als tijdverspilling.”

Omdat het met de zwartwitprinter en multifunctional niet mogelijk was beveiligde printopdrachten te printen, had Croonen nog een klein printertje voor het afdrukken van vertrouwelijke documenten. “Loonstroken bijvoorbeeld. Ik zag het persoonlijk niet zitten om die printopdracht te geven en dan iedere keer naar één van de grote openbare printers te moeten snellen.”

Eén printer voor alles

Team for Target werd enige tijd geleden ingeschakeld door Epson. Op die manier maakte Croonen kennis met Print365: voor een vast bedrag per maand kun je als organisatie printen zoveel je maar wilt, op een printer die past bij de behoeften. “Ik heb me laten adviseren door een expert van Epson, die ons de WorkForce Pro WF-R8590 DTWF A3-printer adviseerde”, zegt Croonen. “Ik schrok wel toen die werd bezorgd: hij was een stuk groter dan de drie printers die ik hiervoor had staan.”

De printer wordt standaard geleverd met voldoende inkt voor het afdrukken van 75.000 afdrukken: meer dan Croonen verwacht te zullen printen tijdens de 3-jarige looptijd van het abonnement. “Met ons verbruik krijgen we die inktzakken waarschijnlijk niet leeg. Maar als je uitrekent wat je in de loop der jaren aan toners hebt uitgegeven, kom je op een fiks bedrag. Dan is dit abonnement, dat afgestemd is op je printgedrag, veel voordeliger.” Mocht de inkt onverhoopt op zijn, dan wordt verbruiksmateriaal automatisch bijbesteld. Bovendien heeft Croonen te allen tijde inzage in het verbruik via een online portal, waarop hij ook defecten kan doorgeven. “In het Print365 abonnement is ook 3 jaar service op locatie inbegrepen. Een geruststellende gedachte mocht er een defect zijn,” aldus Croonen.

Niet weten wat je mist

Bijkomend voordeel van de printer noemt Croonen de mogelijkheid om te printen en scannen op A3-formaat. “Dat is typisch iets waarvan ik niet wist dat ik het miste, tot ik het kreeg. Sowieso is de afdrukkwaliteit van de printer erg hoog. In het verleden moest ik nog wel eens prints voor klanten maken, maar dat liet ik dan altijd bij een copyshop doen, omdat de kwaliteit van mijn oude printers niet goed genoeg was. Die tijden zijn voorbij.” Team for Target maakt alle kwalitatief hoogwaardige afdrukken nu gewoon zelf. En door de snelle inkjettechnologie gaat dit nog bijzonder snel ook, want de printer hoeft niet op te warmen, de prints komen er direct na het geven van de opdracht uit. “Dat scheelt niet alleen in tijd, maar ook in energie. Het groene karakter van de printer is absoluut een groot voordeel. Ik probeer steeds meer zaken papierloos te doen, maar ik ontkom er niet aan bepaalde documenten af te drukken. Dat dit dan op een zo min mogelijk milieu belastende manier kan, is alleen maar goed”, stelt Croonen vast. Snel, goed en groen printen maakt Team for Target nog productiever.

www.teamfortarget.com.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!