Kunstmatige intelligentie genereert Deloitte-rapporten tegen betaling
14-12-2016 | door: Witold Kepinski

Kunstmatige intelligentie genereert Deloitte-rapporten tegen betaling

Deloitte opent een webshop waarmee met een druk op de knop risicorapporten kunnen worden opgeleverd. In slechts 60 seconden is het 100% fact-based rapport op maat beschikbaar.

Een team van analisten van Deloitte heeft de software ontwikkeld die deze geavanceerde vorm van data-analyse mogelijk maakt. De software kan op basis van 50.000 jaarverslagen binnen één minuut een nieuw en hoogwaardig fact-based risicorapport genereren. Daarnaast kan deze software rapporten genereren over alle onderwerpen die in een jaarverslag of vergelijkbare documenten voorbij komen.

Van diensten naar producten   

Revolutionair is de stap naar de verkoop van online producten, naast het traditionele aanbod van diensten. De eerste producten die in de webshop worden aangeboden zijn risicorapporten. Op korte termijn wordt het aanbod uitgebreid met onder meer strategierapporten.

Ewout Bolhuis (foto), director Deloitte Innovation, vertelt: "Deze automatisch gegenereerde risicorapporten zijn een duidelijk voorbeeld van hoe kennis gecombineerd met technologie, een nieuw businessmodel oplevert.”

Terug naar nieuws overzicht