16-12-2016 | door: Witold Kepinski

Van Nelle Fabriek Rotterdam kiest voor Xirrus draadloos netwerk

De Van Nelle Fabriek in Rotterdam heeft een draadloos netwerk van Xirrus geïnstalleerd dat dekking biedt voor al zijn kantoorruimtes en publieke locaties.

De in de jaren dertig in gebruik genomen Van Nelle Fabriek maakt deel uit van de Werelderfgoedlijst van UNESCO en is opgenomen in het Nederlandse register van historische monumenten. Momenteel biedt het gebouw onderdak aan meer dan 80 ondernemers en bedrijven, waaronder diverse nieuwe media- en ontwerpbureaus.

De Van Nelle Fabriek wordt alom beschouwd als het belangrijkste industriële monument van Nederland en een triomf van Art Deco en modernistisch ontwerp. Het gebouw biedt uiterst chique kantoorlocaties, ondersteund door de beste ICT-systemen en connectiviteit. De Van Nelle Fabriek beslaat meer dan 68.000 vierkante meter, biedt een combinatie van bedrijfsruimte, gedeelde locaties en evenementfaciliteiten en wordt omringd door een landgoed van circa 11 hecare.

De exploitant van de Van Nelle Fabriek koos voor de draadloze technologie van Xirrus voor een breedschalige modernisering van de netwerkinfrastructuur. Na deze opwaardering zullen alle cruciale systemen voor gebouw- en facilitair beheer via het draadloze netwerk worden gebruikt. De bedrijven die in de fabriek kantoor houden krijgen toegang tot een 5 Ghz-netwerk met hoge dichtheid dat voldoet aan de laatste eisen op het gebied van videostreaming, cloud computing en bestandsuitwisseling. Deze activiteiten zijn zelfs mogelijk wanneer het complex onderdak biedt aan drukbezochte congressen of andere grootschalige evenementen.

Terug naar nieuws overzicht

Tags

wireless, Deal