Witold Kepinski - 17 december 2016

Herve Tessler wordt president Xerox International Operations divisie

Herve Tessler wordt president Xerox International Operations divisie image

Xerox stelt Herve Tessler aan als president van de International Operations-divisie van Xerox. Op dit moment is Tessler nog president van de Corporate Operations-divisie. In januari 2017, na de voltooiing van de separatie, start Tessler met zijn nieuwe functie.

Functie
Tessler zal het brede scala van innovatieve diensten en technologie van Xerox naar huidige en nieuwe klanten en partners brengen en invulling geven aan de internationale bedrijfsstrategie van Xerox. Teams van de International Operations-divisie uit meer dan 150 landen vallen onder zijn leiding.

Ervaring
Tessler beschikt over 29 jaar ervaring op het gebied van management, sales en marketing, business development en internationaal zakendoen. Hij heeft operationele modellen getransformeerd en winstgevende omzetbronnen voor Xerox gecreëerd. Momenteel is hij verantwoordelijk voor zakelijke kernfuncties, zoals R&D, informatiebeheer, wereldwijd management, wereldwijde accounts, marketing en communicatie en arbo- en milieu-initiatieven.

Tessler was eerder actief als president van de Developing Markets Operations (DMO)-divisie van Xerox. Zijn focus lag daarbij op het identificeren en benutten van groeikansen in opkomende markten wereldwijd. Daarvoor bekleedde hij diverse managementfuncties. Zo was hij actief als Head Operations voor Midden- en Oost-Europa, Israël en Turkije, bestuursvoorzitter van een aan Xerox gelieerd bedrijf in Brazilië en Chief Operating Officer (COO) van Xerox DMO Regions West, dat Latijns-Amerika en de Caraïben beslaat. Tessler behaalde een mastergraad in rechten aan de Panthéon-Assas-universiteit in Parijs. Tevens is hij bestuurslid van ‘A Better Chance’, een non-profitorganisatie die talentvolle en gemotiveerde gekleurde studenten werft en toegang biedt tot diverse carrièremogelijkheden op het gebied van onderwijs en management.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!