Veeam neemt koppositie over van Symantec met backup-software

15-12-2016 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Veeam neemt koppositie over van Symantec met backup-software

Veeam streeft Symantec voorbij als het gaat om backup-software. Ruim een vijfde van de bedrijfsvestigingen (21%) maakt gebruik van een backup-oplossing afkomstig van Veeam. Daarmee is het met ruime voorsprong de meest gebruikte backup-toepassing in de Nederlandse zakelijke markt.

Dit blijkt uit analyse van circa 3.200 gesprekken die Computer Profile voerde met IT-managers van Nederlandse bedrijfsvestigingen met 50 of meer medewerkers over het gebruik van security hard- en software.

Symantec, de nummer twee, wordt gebruikt door ongeveer één op de zes locaties (17%). Vorig jaar lag het aandeel van Symantec nog op 27 procent en dat van Veeam op 13 procent. De top vijf wordt gesloten door backup-toepassingen van HPE, Commvault en Microsoft. in deze volgorde worden deze backup-toepassingen gevonden bij 9, 8 en 4 procent van de Nederlandse bedrijfsvestingen met 50 of meer medewerkers.

Binnen de verschillende marktsegmenten bekleedt Veeam telkens de nummer één positie met uitzondering van multinationals: hier heeft HPE de plek overgenomen van Symantec, die het afgelopen jaar op nummer één stond. Van deze locaties geeft ongeveer 14 procent aan dat men een HPE backup-toepassing gebruikt. Wat opvalt is dat binnen multinationals NetApp ook in de top vijf voorkomt. Vanaf 2014 is er sprake van een verzelfstandiging van de backup-software van CA en deze gaat voortaan onder de bedrijfsnaam Arcserve door het leven.

computerprofile-backup-1.jpg

WK

Terug naar nieuws overzicht
Security