Witold Kepinski - 16 december 2016

LeaseWeb stelt Svenja de Vos aan als nieuwe CTO

LeaseWeb stelt Svenja de Vos aan als nieuwe CTO image

LeaseWeb, een hosting specialist, kondigt aan dat het Svenja de Vos (38) heeft aangesteld als nieuwe Chief Technology Officer (CTO). Svenja komt naar LeaseWeb in een tijd waarin het bedrijf haar portfolio van hybride clouddiensten blijft uitbreiden om beter aan de behoeften van de klant te voldoen. In deze rol zal zij LeaseWeb’s technische visie gaan vormgeven en leiden, innovatie gaan bevorderen en de cloud hosting- en cybersecurity diensten verder gaan uitbreiden.

Svenja heeft meer dan 20 jaar ervaring in de telecommunicatie- en hosting industrie. Ook heeft zij een track record in succesvolle implementatieprojecten op het gebied van innovatie en transformatie. Vanaf 1 januari 2017 zal zij deel uit gaan maken van het LeaseWeb Global Management Team en zal ze verantwoordelijk zijn voor de afdelingen productmanagement, product engineering en IT-systeembeheer.

Dedicated servers, CDN, VMware, CloudStack en Microsoft Azure

“Volgens verschillende onderzoeken zal de cloudindustrie tot 2020 flink blijven groeien en LeaseWeb is op dit vlak uitzonderlijk goed gepositioneerd, waardoor het klanten een rijk portfolio aan cloudaanbiedingen kan bieden zoals: dedicated servers, CDN, VMware, CloudStack en Microsoft Azure. Ik kijk er naar uit om me bij hen te voegen tijdens deze nieuwe fase in hun uitbreiding. De organisatie heeft een krachtig businessmodel en staat bekend om het leveren van uitmuntende producten,” zegt De Vos. “Ik kijk uit naar de samenwerking met het management team en om samen met hen LeaseWeb naar het volgende niveau te brengen, nu de cloudindustrie grote stappen voorwaarts maakt. Ik geloof sterk dat een agile benadering, waarin de klant centraal staat, leidt tot het maken van de beste producten.”

Door de jaren heeft Svenja meerdere internationale functies bekleedt bij de Europese telecommunicatie operator Tele2. Recentelijk werkte ze voor Tele2 Group in Zweden als Director of Transformation, in deze rol kreeg ze de verantwoordelijkheid om de kostenefficiëntie en effectiviteit van de organisatie te transformeren. Hieraan voorafgaand was ze Chief Information Officer bij Tele2 in Nederland, waarbij ze de IT-afdeling meer agile liet werken.

WK

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!