Red Hat OpenStack Platform 10 biedt nieuwe functies die schaalbaarheid vergroten
16-12-2016 | door: Redactie

Red Hat OpenStack Platform 10 biedt nieuwe functies die schaalbaarheid vergroten

Red Hat, leverancier van opensourceoplossingen, kondigt de beschikbaarheid aan van Red Hat OpenStack Platform 10. De schaalbare en agile cloud Infrastructure-as-a-Service (IaaS) oplossing is gebaseerd op de OpenStack ‘Newton’ release. Red Hat OpenStack Platform 10 biedt nieuwe functies die de schaalbaarheid vergroten, het beheer van de infrastructuur vergemakkelijken en de orkestratie verbeteren. Tegelijkertijd zijn de netwerkprestaties en de veiligheid van het platform verbeterd. Nieuw is tevens de optionele ondersteuning voor maximaal 5 jaar.

Honderden klanten vertrouwen op het Red Hat OpenStack Platform voor hun hybride en private clouds en een verscheidenheid aan bedrijfskritische implementaties, waaronder BBVACambridge UniversityFICONASA’s Jet Propulsion LaboratoryPaddy Power BetfairProdubanSwisscomUKCloud en Verizon. Daarnaast wordt het Red Hat OpenStack Platform ondersteund door een robuust ecosysteem van gecertificeerde partners, waaronder CiscoDell EMCFujitsuIntelLenovoRackspace en NetApp, evenals EricssonNokiaNECHuawei en andere telecombedrijven.

Red Hat OpenStack Platform 10 biedt een betrouwbaar cloud-platform, gebouwd op Red Hat Enterprise Linux. Geïntegreerd met Red Hat's OpenStack community code biedt het Red Hat OpenStack Platform de flexibele schaalbaarheid om sneller te voldoen aan de eisen van de klant, zonder in te leveren op de beschikbaarheid, prestaties of de IT-beveiligingseisen. Ook opgenomen in het Red Hat OpenStack Platform is Red Hat CloudForms, een hybride cloud-beheer en monitoringplatform. De 64 TB aan opslagcapaciteit van Red Hat Ceph Storage zorgt ervoor dat gebruikers de flexibele, schaalbare eigenschappen van Ceph's oplossing voor OpenStack-omgevingen beter kunnen evalueren.

Nieuwe verbeteringen en updates van Red Hat OpenStack Platform 10 zijn:

Een meer gestroomlijnde gebruikerservaring dankzij een gemakkelijker te gebruiken grafische gebruikersinterface (GUI) die de complexiteit van de installatie en het beheer vermindert. De Red Hat OpenStack Platform director GUI biedt een aantal nieuwe geïntegreerde functies, zoals automatische upgrades en updates (inclusief Ceph), geavanceerde netwerkconfiguratie, hoge beschikbaarheid en filesharing-mogelijkheden via de Manila service, met behulp van de geïntegreerde drivers van NetApp en Red Hat Ceph Storage.

Verbeterde flexibiliteit voor grotere schaalbaarheid via op maat gemaakte services en administrator-rollen door gebruik te maken van Red Hat OpenStack Platform director. Cloud operators kunnen nu hun OpenStack-omgeving gedetailleerder beheren door OpenStack-diensten aan te passen, zodat ze onafhankelijk van elkaar kunnen draaien. Dit biedt meer flexibiliteit bij het inzetten van diensten om beter tegemoet te komen aan de unieke workload-eisen van organisaties. 

Betere data assurance via nieuwe beveiligingsgerelateerde verbeteringen, zoals verbeterde high availability (HA) voor grootschalige implementaties. Optionele object storage encryptie en ephemeral security tokens verbeteren de veiligheidsmaatregelen en verlagen het risico van datatoegang als het gevolg van diefstal.

Verbeterde prestaties voor netwerkintensieve workloads via de nieuwe data plane developer kit (DPDK), een component van Open vSwitch, en single-root input/output virtualization (SR-IOV), resulteren in netwerkprestaties die vergelijkbaar zijn met bare metal. Daarnaast is netwerk routing nu flexibeler en sneller, waardoor klanten kunnen kiezen tussen gecentraliseerde routing of distributed routing (DVR).

Een nieuw ‘ready state’ hardware-certificeringprogramma, gebaseerd op OpenStack Ironic. Red Hat ondersteunt al gecertificeerde hardware plug-ins voor verschillende OpenStack-componenten, maar het nieuwe programma is ontworpen om het ecosysteem van hardware-opties voor geautomatiseerde bare-metal configuratie uit te breiden. Dell EMC is de eerste Red Hat-partner die voor Red Hat OpenStack Platform 10 gecertificeerd wordt en er zullen snel meerdere bedrijven volgen.

Red Hat OpenStack Platform 10 introduceert ook distributed continuous integration (DCI) voor belangrijke partners, zoals Dell EMC, NEC, en Rackspace. Deze gezamenlijke aanpak kan partners helpen zich beter voor te bereiden op nieuwe versies van het Red Hat OpenStack Platform. Het biedt klanten een grotere stabiliteit en een hogere kwaliteit van cloud-oplossingen die al vele malen zijn getest.

5 jaar ondersteuning

Om klanten te helpen stabiliteit voor een lange termijn te realiseren, biedt Red Hat OpenStack Platform 10 een dual life cycle model. Dit nieuwe model biedt klanten de mogelijkheid om te standaardiseren op een nieuwe ‘Long Life’-versie van het Red Hat OpenStack Platform. Er is een driejarige product-lifecycle en die kan met twee jaar verlengd worden. Klanten kunnen er ook voor kiezen om zich te concentreren op de nieuwe functionaliteiten in de nieuwste releases van Red Hat OpenStack Platform en elke zes maanden tot een jaar upgraden. 

Terug naar nieuws overzicht
Software