theMETISfiles Fab 30 coolste Nederlandse technologiebedrijf van 2016 is insided

theMETISfiles Fab 30 coolste Nederlandse technologiebedrijf van 2016 is insided

19-12-2016 | door: Witold Kepinski

theMETISfiles Fab 30 coolste Nederlandse technologiebedrijf van 2016 is insided

Onderzoeksbureau  theMETISfiles presenteert De Fab 30 coolste Nederlandse technologiebedrijven van 2016. Het gaat hierbij om de top-30 snelst groeiende en/of meest innovatieve ondernemingen. De winnaar van 2016 is insided.

In vergelijking met vorig jaar, dit jaar de lijst heeft meer marketing, brand marketing en customer engagement georiënteerde bedrijven. Insided, maar ook Bynder , Braingineersa en Jalt bieden allemaal deze expertise.

Net als vorig jaar zijn er relatief veel Fintech bedrijven op de lijst. Bunq , Bux, Otly !, Quantoz die allemaal financiële diensten aanbieden. Hiervan Bunq is de meest volwassen wezen opgericht in 2013 en heeft 68 medewerkers.

Er zijn een paar speciale vermeldingen:

Insided , dit jaar winnaar, biedt customer engagement platforms ofwel social business-technologie. Het werd opgericht in 2010 en is erin geslaagd om een groot aantal grote klanten te krijgen op hun klantenlijst, waaronder Sonos, T-Mobile, SoundCloud, Philips, BNP Paribas en TomTom.

Catawiki staat is geweest om veel pers aandacht te trekken. Daarnaast won ook de Deloitte Fast 50. Met 3676% groei was het dit jaar de snelst groeiende tech leverancier in Nederland.

Otly! verdient een speciale vermelding. Het concurreerde met 4000 andere deelnemers en eindigde als een van de vier Europese winnaars in de wedstrijd. Het bedrijf werd opgericht in 2015 en geeft slechts 4 medewerkers op LinkedIn. In augustus besloot Uber te investeren in de startup.

Quantoz eindigde tweede in de EIT Digital Challenge (Financiën). EIT Digital is een pan-Europese organisatie en 'Knowledge and Innovation Community "van het Europees Instituut voor Innovatie en Technologie. Quantoz concurreerde met 234 andere bedrijven uit 25 EU-landen en heeft betrekking op digitale technologieën in vijf verschillende verticals.

Tiqets werd erkend als winnaar van de Tech5 door TNW en Adyen, de organisatoren van de wedstrijd.

Lees meer op de speciale site Dutch Fab 30 

Door: Witold Kepinski

Dutch-Tech-Fab-30_2016.jpg

Terug naar nieuws overzicht