HP versterkt security Elitebook en desktop
19-12-2016 | door: Witold Kepinski

HP versterkt security Elitebook en desktop

HP heeft zijn aanbod rond security voor pc's verbreed in gebieden waar de kwetsbaarheden vaak over het hoofd worden gezien gezien. Eerder kondigde HP een nieuwe security aanbod om bedrijfsnetwerken te beschermen tegen infiltratie via de printer poorten.

HP biedt een uitgebreide reeks van beveiligingsoplossingen voor de Elite pc's die zijn gericht op het beschermen van niet alleen het apparaat, maar ook de identiteit en gegevens van de gebruiker.

HP Sure Start Security Innovation beschermt de pc op het diepste niveau in het BIOS gedeelte (Basic Input / Output System). De BIOS-code is een aantrekkelijk doelwit voor malware, met name geavanceerde aanhoudende aanvallen voor het stelen van gevoelige bestanden.

HP Sure Start Gen3 beschermt de System Management Mode (SMM) laag van de HP EliteBook 800 G4 serie. HP Sure Start Gen3 helpt aanvallen voorkomen door het automatisch detecteren van sabotage met de BIOS (zowel in de pre-boot en run-time). HP biedt self-healing technologie waardoor de gebruiker kan doorwerken.

Windows 10

Daarnaast beschermt Sure Start Gen3 ook de gegevens met betrekking tot BIOS-configuratie en beleid. Als met de BIOS is geknoeid, zal Sure Start Gen3 alles herstellen. Op deze manier maakt Sure Start Gen3 Windows 10 nog veiliger voor de onderneming aldus HP.

HP speelt in op meervoudige authenticatie instrumenten - zoals biometrie, pincodes of smartcards. HP biedt Multi-Factor Authenticate , die Intel authenticatie technologie integreert in HP's Elite PC's met 7 Gen Intel Core Processors. De technologie maakt het mogelijk om een multiple-factor authenticatie beleid te voeren waarbij pc's moeilijk te hacken zijn.

Sure View

Ongewenste 'shoulder surfing' in een openbare locatie wordt voorkomen met HP Sure View, een geïntegreerde privacy-scherm . Verkrijgbaar in de huidige EliteBook 840 G3 , EliteBook 1040 G3 en aanstaande EliteBook 840 G4 , vermindert Sure View-technologie 95 procent van het zichtbare licht wanneer het scherm wordt bekeken vanuit een hoek, zodat alleen de persoon die aan de voorkant van het scherm kan alle informatie bekijken .

EliteDisplay

Tot slot biedt HP extra veiligheid voor de volgende generatie desktop monitoren. Tot nu toe was er al webcam veiligheid (en de angst voor ongewenste spionageprogramma) verholpen door een extreem low-tech fix: Een beetje plakband of een notitie over de lens. De HP EliteDisplay S340c is een display met ingebouwde privacy-camera met een scherm die beeld kan weghouden. De webcam bevat ook ingebouwde gezichtsherkenning technologie voor biometrische authenticatie via Windows Hallo die gebruikers in staat stelt om in te loggen bij een Windows 10 computer zonder gebruik te maken van wachtwoorden.

Beheer

Voor goed beheer biedt HP de Manageability Integration Kit  een toolkit gecertificeerd voor Microsoft System Center Configuration Manager. Deze heeft een gebruiksvriendelijke plug-in waardoor IT-managers nu op afstand hun HP pc's veilig kunnen beheren. Daarnaast kan de toolkit voorkomen dat gebruikers of malware de beveiliging uitschakelen.

Terug naar nieuws overzicht
Hardware