DataDirect Networks heeft de oplossingen voor High Power Computing

20-12-2016 | door: Hans Steeman

DataDirect Networks heeft de oplossingen voor High Power Computing

Het in 1998 opgerichte bedrijf DDN (DataDirect Networks) met het hoofdkantoren in zowel Santa Clara en Chatsworth (Californië) en R&D op tal van plaatsen over de wereld, is een vooraanstaande leverancier van IT-systeemcomponenten die de zwaarste toepassingen kunnen ondersteunen. “Het is een privaat gefinancierd bedrijf dat van begin af aan winstgevend is en regelmatig geprezen wordt om de ongekende groeicijfers en financiële resultaten”, aldus Paul Bloch President & Co-founder.

De focus van het bedrijf ligt op connected storage en DDN is daarvan een van de meest vooraanstaande leveranciers. De klantenkring is vooral te vinden bij overheden, universiteiten, industriële productie omgevingen (olie en gas) alsmede operators voor web- cloud- en telecomdiensten. Daarnaast is er een grote markt in de wetenschappelijke wereld waar rekencentra voor wetenschappelijk onderzoek en life science projecten gebruik maken van deze supersnelle infrastructuur. In de markt van connected storage bekleedt het bedrijf volgens Bloch dan ook een redelijk unieke positie, waarbij ongeveer een derde van de life science projecten op DDN-infrastructuur terugvalt.

Yahoo

Recent wist het bedrijf de aandacht op zicht te vestigde door Yahoo Japan een interessante oplossing aan te bieden, aldus Bloch: “De lagere operationele kosten voor hosting in de Verenigde Staten noopten het bedrijf er toe een deel van zijn Japanse activiteiten in de Verenigende Staten onder te brengen. Door de strategische keuze voor de Verenigde Staten zijn de kosten van de geolocatie lager dan bij andere datacentra in Japan. De elektriciteit in Japan is tot twee keer zo duur.”

OpenStack

Daarnaast is de keuze voor de VS als tweede locatie onderdeel van de distaster recovery strategie (ontwikkeld met DDN en IBM) die Yahoo Japan ontwikkeld heeft om resistenter te zijn tegen natuurrampen zoals aardbevingen. “Het storage volume is inmiddels 50 PByte (op basis van een op OpenStack gebaseerde omgeving) en blijft groeien, vandaar dat de backup volumes van een vergelijkbaar hoog volume moeten zijn”, zegt Bloch.

IBM

Voor het archiveren is DDN’s hybride flash array SFA7700X ingezet in combinatie met IBM software voor de parallel toegang tot de bestanden. De DDN disk arrays cachen de data met maar liefst 11 TByte per uur en gebruiken daarvoor componenten van IBM (Spectrum Scale actieve file management of AFM) en het door DDN ontwikkelde SFX intelligente cache management systeem.

Nadat de data geprepareerd is, wordt hij naar het in Washington gebouwde datacentrum verzonden via Trans-Pacific netwerkkabels. “”Zelfs bij deze extreme afstand blijft de latency onder de 100 msec en wordt dagelijks 50 TByte aan data verstuurd. Dit zijn specificaties die tot de absolute top in de markt behoren”, aldus Bloch.

Door: Hans Steeman

Terug naar nieuws overzicht
Software