Arista wint rechtszaak tegen Cisco rond CLI patenten
19-12-2016 | door: Witold Kepinski

Arista wint rechtszaak tegen Cisco rond CLI patenten

Arista Networks heeft een patenten rechtszaak gewonnen tegen Cisco. Een rechter van het Northern California district wijst een claim van Cisco af die 335 miljoen dollar bedroeg. Daarnaast vindt de rechtbank dat Arista niet de patenten, copyrights en gebruikshandleidingen van Cisco heeft geschonden.

De zaak ging vooral rond de Cisco command line interface (CLI) user interface (ui)die door Arista is gebruikt. Arista Networks zegt dat veel verschillende netwerkleveranciers gebruik maken van CLI.

De import ban werd voor deel van Arista netwerkproducten na een klacht van Cisco al in november opgeheven. De Amerikaanse handelsautoriteiten (US Trade Representative) hadden eerder een ban opgelegd. Arista was het daar niet mee eens en tekende beroep aan bij de rechter. Het aandeel Arista Networks is na het opheffen van de ban sterk gestegen.

Teleurgesteld

Cisco vindt echter nog steeds dat Arista creatief is geweest met het gebruik van cLI zo valt op te maken uit een blogpost van een teleurgestelde Mark Chandler, general counsel and secretary van Cisco.

WK

Terug naar nieuws overzicht