Wie gaat de Dutch IT-channel Storage Innovator of the Year Award winnen?

31-12-2016 | door: Jeroen Bordewijk

Wie gaat de Dutch IT-channel Storage Innovator of the Year Award winnen?

Net als vorig jaar reikt Dutch IT-channel ook dit jaar een speciale Dutch IT-channel Award uit in de categorie 'Storage Innovator of the Year'. In 2015 ging deze prijs naar Nutanix, de Amerikaanse IT-leverancier die servers en storage aanbiedt in één oplossing. Nutanix liet twee andere genomineerden achter zich: EMC en Tegile. Hieronder de vijf genomineerden voor 2016. De winnaar wordt bekend op 19 januari in Studio 21 in Hilversum.

EMC is ook dit jaar genomineerd, maar dan als onderdeel van het fusiebedrijf Dell EMC, zoals dat bestaat sinds september 2016. De combinatie, die wel het grootste niet-beursgenoteerde techbedrijf ter wereld wordt genoemd, deed in Nederland samen met partner Visolity een interessante klantcase bij de Treant Zorggroep, vijf ziekenhuizen en twintig zorginstellingen in Drenthe en Groningen. Dell EMC moderniseerde en rationaliseerde de ICT-omgeving met een met VMware vSphere gevirtualiseerde omgeving, draaiend op Dell EMC VNX hybride storage arrays en Dell EMC XtremIO all-flash arrays. De omgeving ondersteunt zesduizend medewerkers.

Hewlett Packard Enterprise (HPE) grijpt de nominatie voor deze Award aan om het (grote) belang van storage nog eens te benadrukken. Bijna alles wordt gedigitaliseerd en voor goede bedrijfsresultaten is het gebruik van (de juiste) data cruciaal, betoogt de Amerikaanse multinational. Als organisaties geen of onvoldoende aandacht besteden aan hun data, lopen de kosten van databeheer snel op. Tegelijk ziet HPE grote zakelijke kansen, denk aan big data en Internet of Things. Volgens HPE, marktleider in het entry storage segment, hoort datamanagement daarom niet alleen op het 'bureau' van IT te liggen, maar evengoed op de bestuurstafel.

NetApp is een Amerikaanse leverancier van software, systemen en services om data te beheren en op te slaan in de cloud. NetApp breidde in 2016 het portfolio uit met SolidFire, naar eigen zeggen het meest volledige flash-portfolio in de markt. NetApp deed bovendien een verrassend project met Solvinity, een van de grootste onafhankelijke clouddienstverleners en IT-serviceproviders van Nederland. Met de componenten NetApp Private Storage for Cloud (NPS), Microsoft Azure en Cloud Connect Interxion bouwden de partners een hybride cloudoplossing die gebruikers optimaal laat profiteren van de voordelen van cloud, maar met behoud van een maximale bescherming en beschikbaarheid van data.

Pure Storage werd opgericht in 2009 in Californië als ontwikkelaar van enterprise data flash storage systemen. Bij Pure Storage draait alles om eenvoud, snelheid en efficiency. De vendor is onder meer trots op een klantcase bij Ziekenhuis Rivierenland. Dit streekziekenhuis in Thiel koos voor zijn datacenterinfrastructuur voor virtualisatie: een flash-oplossing van Pure Storage in combinatie met VMware Horizon. Ziekenhuis Rivierenland maakte deze keuze vanwege de behoefte aan een hoge snelheid in combinatie met capaciteit, bedrijfszekerheid en beheersgemak.

Veeam, in Nederland gevestigd in Utrecht, kwam dit jaar in het nieuws met de Veeam Availability Suite v9. Het product combineert Veaam's back-up en replicatie-technologie met monitoring- en beheertools. Resultaat: bedrijven herstellen hun IT-diensten snel, minimaliseren mogelijk dataverlies en krijgen volledige validatie en inzicht in databescherming. Overbodig is dit allerminst, vindt de Amerikaanse producent. In een tijd van globalisering, flexibilisering en automatisering moeten bedrijven hun IT-systemen altijd en overal beschikbaar hebben.

Stemmen kan nu op www.dutchitawards.nl

Terug naar nieuws overzicht
Datacenter