Om gebruik te maken van de Youtube player moet u Analytische en functionele cookies toestaan.

Wijzig cookie voorkeuren
21-12-2016 | door: Witold Kepinski

Trump stelt Carl Icahn aan als speciale adviseur

De toekomstige president van de VS Donald Trump heeft de activistische investeerder, filantroop en miljardair Carl Icahn aangesteld als speciale adviseur rond issues rond regelgevingen. Carl Icahn is een trouwe Trump aanhanger en was aanwezig op het overwinningsfeest om daarna weer snel te beleggen.

Trump wil onder andere de vennootschapsbelasting verlagen. Hij wil de miljarden winsten van partijen zoals Apple, Google en andere giganten die deze gedeponeerd hebben op buitenlandse bankrekeningen terug naar de VS halen. Trump wil verder dat de Federal Reserve sneller de rentevoeten moet verhogen. Allemaal zaken waar Carl Icahn achter staat.

Carl Icahn is op 16 februari 1936 geboren in Queens (New York) en heeft een vermogen van 21,7 miljard dollar. Hij staat bekend als iemand die verliesgevende ondernemingen omzet in winstgevende bedrijven, waarbij rendementen worden gehaald voor aandeelhouders. Hij is met zijn Icahn Enterprises bij veel IT-bedrijven betrokken zoals Xerox, Apple en had een vinger in de pap toen Michael Dell zijn bedrijf van de beurs wilde afhalen.

Door: Witold Kepinski

Terug naar video overzicht