Red Hat boekt meer omzet en winst met hybride cloud aanbod
22-12-2016 | door: Witold Kepinski

Red Hat boekt meer omzet en winst met hybride cloud aanbod

Red Hat, leverancier van Linux en open source oplossingen, haalde een totale omzet in het derde kwartaal was 615 miljoen dollar, een toename van 18 procent in U.S. dollars ten opzichte van een jaar eerder, of 17 procent op basis van constante valuta. Analisten hadden een hogere omzet verwacht, het aandeel Red Hat daalde daarom na bekendmaking van de kwartaalcijfers. 

Red Hat is zelf tevreden over de resultaten. "Enterprise en service provider klanten kiezen steeds meer voor een hybride cloud-strategie voor het ontwerpen, implementeren en beheren van de life-cycle van hun bedrijfskritische applicaties. Red Hat is in de unieke positie om aan deze behoefte te voldoen. Klanten die onze cloud-enabling technologieën on-premise of  in de publieke cloud gebruiken, spenderen meer aan Red Hat dan klanten die deze technologieën nog niet gebruiken”, aldus Jim Whitehurst (foto), President en Chief Executive Officer van Red Hat.

De omzet afkomstig uit abonnementen in het derde kwartaal bedraagt 543 miljoen dollar, een toename van 19 procent in U.S. dollars ten opzichte van een jaar eerder, of 18 procent op basis van constante valuta. De omzet uit abonnementen in de derde kwartaal bedroeg 88 procent van de totale omzet.

De omzet uit abonnementen voor infrastructuur gerelateerde oplossingen voor het verslagkwartaal bedraagt 431 miljoen dollar, een toename van 16 procent in U.S. dollars ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder en 14 procent op basis van constante valuta. De omzet uit applicatieontwikkeling gerelateerde technologieën en andere nieuwe technologieën in het verslagkwartaal bedraagt 112 miljoen dollar, een toename van 33 procent in U.S. dollars ten opzichte van het voorgaande jaar en 32 procent op basis van constante valuta.

 

De nettwinst in het derde kwartaal komt uit op 68 miljoen dollae, of $0,37 per aandeel tegen 47 miljoen dollar, of $0,25 per aandeel in dezelfde periode een jaar eerder. Na correctie voor diverse vergoedingen en kosten bedraagt het net income volgens de non-GAAP methode in het verslagkwartaal 111 miljoen dollar, of $0,61 per aandeel tegen $89 miljoen, of $0,48 per aandeel in hetzelfde kwartaal een jaar eerder.

Aan het einde van het derde kwartaal bedroeg de total deferred revenue balance 1,7 miljard dollar, een toename van 15 procent ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder.

Terug naar nieuws overzicht