Witold Kepinski - 27 december 2016

Office 365 getweakt voor mensen met slecht gezichtsvermogen en andere handicaps

Microsoft heeft een aantal vernieuwingen aangebracht in zijn Office 365 suite, waaronder admin verbeteringen en ondersteuning voor mensen met een slecht gezichtsvermogen en andere handicaps.

De toegankelijkheid updates voor Office 365 werden gepresenteerd in een blog post van Kirk Koenigsbauer, corporate vice-president van de Office-team. De verbeteringen hebben betrekking op de creatie en gebruik bij het werken met documenten, aldus Koenigsbauer. Een van de kenmerken is de Accessibility Checker, die nu gemakkelijk vindbaar is in Word, Excel, PowerPoint, OneNote, Outlook en Visio door mensen met een minder gezichtsvermogen, gehoor, cognitie en bewegingsvrijheid.

Naast deze toegankelijkheid verbeteringen, heeft Office 365 ook verbeterd met een aantal administratie verbeteringen, zoals blijkt uit in een Office 365 Team blogDit omvat onder anedere een aanbod van een nieuwe Microsoft Onedrive for Business admin center en nieuwe instellingen van Microsoft Teams en GigJam

De nieuwe Microsoft Onedrive admin centrum is ontworpen voor systeembeheerders die Microsoft Onedrive voor zakelijke gebruik inzetten. Het zal worden uitgerold ergens in 2017. Een andere functies is de mogelijkheid om Microsoft Teams te beheren vanuit Office 365 Admin Center. Microsoft Teams is de chat-gebaseerde werkruimte in Office 365. GigJam (die select informatie deelt over het netwerk), zal ook worden ingeschakeld in de Office 365 Admin Center.

WK

 

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!