HPE positioneert zich als innovatieve hybrid IT speler

HPE positioneert zich als innovatieve hybrid IT speler

HPE positioneert zich als innovatieve hybrid IT speler

03-01-2017 | door: Witold Kepinski

HPE positioneert zich als innovatieve hybrid IT speler

De zakelijke IT business verandert snel in het tijdperk van digitale transformatie waarbij big data, cloud, analytics, mobile en security belangrijke factoren zijn. Hewlett Packard Enterprise (HPE) speelt daar ook op in met nieuwe oplossingen voor compute, storage, (wireless) networking, hybrid cloud en IoT edge oplossingen. Hiermee kunnen klanten bepalen waar ze hun workloads willen hebben: on -premises, hybride cloud of public cloud. Dutch IT-channel sprak over de HPE strategie met Antonio Neri, executive vice president en general manager van de HPE Enterprise Group.

Neri kijkt terug op een goed eerste jaar voor HPE na de splitsing van HP die eind 2015 plaatsvond. “De splitsing was de juiste strategie te doen, zonder dat channel partners hiervan iets van ondervonden. HPE presteert goed en is een financieel sterk bedrijf.” Zowel klanten als partners van HP en HPE zien de waarde in de splitsing, aldus Neri. HP en HPE opereren in verschillende markten. HP Inc. kon de Samsung printer divisie kopen omdat ze zelf kunnen beslissen waar ze willen investeren, ook in 3D printing. HPE kon op zijn beurt wireless networking specialist Aruba Networks en high-end server en supercomputing specialist SGI kopen aldus Neri.

Hybrid

De strategie van HPE is volgens Neri erop gericht om voor partners en klanten hybride IT-oplossingen te bieden waarmee ze beschikking krijgen over beveiligde on-premises en cloud-gebaseerde infrastructuur voor zaken zoals intelligence edge, mobility en IoT. Hiermee kan snel data en workloads worden verplaatst. Of Internet of Things toepassingen en services worden uitgerold. Hierbij wordt volgens Neri nauw samengewerkt met andere technologie innovators zoals Microsoft Azure, Docker en Arista. “HPE focust waar de markt zich heen beweegt. Daarbij helpt HP zijn channel partners met ‘New stlye of business’.”

Composable Infrastructure

HPE heeft inmiddels meer dan honderd klanten die de nieuwe moderne composable infrastructure testen. Onder andere ook Nederlandse klanten zoals KPN en NXP. Andere klanten zijn Capgemini, Autotrader en Liberty Global (Virgin Media). Volgens Neri zijn organisaties goedkoper en beter af met één ‘composable infrastructure’ die een schakel vormt tussen on-premises en cloud omgevingen. HPE biedt hiervoor zijn Synergy composable infrastructure en HPE OneView converged infrastructure software. Hiermee kunnen organisaties sneller een modern netwerkinfrastructuur uitrollen in on-premises datacenters die gekoppeld zijn met cloud omgevingen zoals van Micrsoft Azure. Hierdoor kunnen IT-afdelingen en line of business (lob) managers snel workloads verplaatsen en toepassen. Inmiddels ondersteunen tal van andere IT-leveranciers HPE composable infrastructure zoals Chef, Docker, en Saltstack. Volgens Neri geeft HPE met composable infrastucture klanten een complete roadmap van traditionele IT naar converged, hyperconverged en composable infrastructure. HPE OneView biedt de beheerlaag en integreert met andere toepassingen zoals Docker, Arista Networks switches en Microsoft Azure Stack en services.

Cloud

Neri ziet ook dat het HPE Cloud28+ groeit. Dit is een programma dat klanten verbindt met een wereldwijd open partner ecosysteem van cloud service providers die HPE technologie gebruiken. De reden van de uitbreiding is de wereldwijd groeiende belangstelling in de hybride cloud: klanten en organisaties in verschillende regio’s vragen naar dezelfde typen adviezen en expertises. Daar bovenop biedt een groeiend aantal Solution Providers die cloud services aan klanten bieden aldus Neri.

IoT

HPE legt ook een sterke focus met zijn IoT-oplossingen voor verschillende branches. HPE werkt samen met brancheleiders op gebied van IoT, zoals GE DigitalNational Instruments en PTC als onderdeel van het plan om gezamenlijke oplossingen op de markt te brengen. Deze oplossingen richten zich volgens Neri op gebruikerscases om zo het beste uit Operationele Technology (OT) en IT te combineren. Zo ondersteunen ze de luchtvaart, olie- en gasindustrie, productiesector, auto-industrie en energie-industrie. Zo wordt data van vliegtuigen snel geanalyseerd na een vlucht. Volgens Neri benadert HPE IoT als een verticale oplossing die onder andere bestaat uit infrastructuur voor edge networking, beheer, analytics en machine learning. Hierbij wordt samengewerkt met andere IoT-specialisten. Zo is er een Factory Asset Anomaly Detection and Remediation in samenwerking met PTC en National Instruments ontwikkeld. Dit is een systeem uitgebracht dat in staat is potentiële storingen tijdig aan te geven. Met dit Edgeline System krijgen onderhoudstechnici de mogelijkheid een probleem aan te pakken voordat het uit de hand loopt. De oplossing werkt op het PTC ThingWorx IoT platform dat voorzien is van machine learning, predictive analytics en augmented realityen. PTC ThingWorx IoT platform werkt op HPE’s Converged Edgeline System (EL 1000) en de combinatie voorzien in een geconvergeerde OT- (operational technology) en IT-oplossing. Verder werkt HPE met Citrix nauw samen rond application deployment. Hierbij bieden de twee partijen HPE Edgeline EL4000 in combinatie met XenApp, XenDesktop en XenServer waardoor eindgebruikers beschikking krijgen tot high-performance applicaties. Dit maakt deel uit tussen een samenwerking van HPE Edge IT en Citrix Workspace IoT.

Machine Learning

HPE speelt verder in op machine learning in plaats van artificial intelligence (ai) benadrukt Neri. “Machine learning biedt HPE meer kansen dan AI. Met machine learning kan je meer problemen oplossen op een pragmatische manier hoe je bijvoorbeeld data opslaat en verwerkt in een hybride cloud. AI vergt verder een andere infrastructuur.  De huidige AI toepassingen werken het best in een krachtige Google datacenter. Maar de meeste datacenters zijn nog niet geschikt voor AI. Daarvoor heb je exaflop aan computer capaciteit en zetabytes aan storage nodig.”

Door: Witold Kepinski

 

Terug naar nieuws overzicht
Cloud