Themabijeenkomst IoT uitdagingen

03-01-2017
Deel dit artikel:

Themabijeenkomst IoT uitdagingen
(09-02-2017)

Op donderdag 9 februari 2017 organiseert NEN in samenwerking met het Ministerie van Economische Zaken en Agentschap Telecom een themabijeenkomst over IoT. Tijdens deze bijeenkomst nemen we u mee in de wereld van IoT uitdagingen voor volledige en onbeperkte connectiviteit en interoperabiliteit.

Tijdens de bijeenkomst proberen we antwoord te geven op vragen zoals: ‘Wat is de huidige stand van zaken en de rol van het frequentiebeleid? Welke standaardisatieontwikkelingen zijn er wereldwijd? Wat zijn de praktijkervaringen en verwachtingen van IoT-applicatie ontwikkelaars in Nederland?’

IoT toepassingen zijn zeer divers en variëren van gezondheidszorg tot smart cities en smart industry. IoT zorgt er in de toekomst voor dat mensen, producten en processen in verschillende domeinen met elkaar verbonden zullen zijn. Regulering (waaronder het frequentiebeleid) en standaardisatie zijn noodzakelijk voor de connectiviteit en interoperabiliteit tussen de verschillende IoT toepassingen.

Maar wat zijn de verschillende aandachtsgebieden, hoe wordt er samen gewerkt, wie bewaakt het overzicht, hoe kan invloed worden uitgeoefend? En welke standaarden zijn nodig om verschillende IoT toepassingsgebieden met elkaar te verbinden?

Frequentiebeleid

Het frequentiebeleid voor IoT is zeer uitdagend vanwege de veelzijdige spectrumbehoefte in zowel gelicenseerd spectrum als vergunningsvrije frequentieruimte. Welke uitdagingen zijn er? Wat is de rol van frequenties (frequentiebeleid)?

Tijdens deze dag zullen verschillende sprekers ingaan op de recente ontwikkelingen van IoT en de rol van onder andere:

Frequenties (en frequentiebeleid);
Standaardisatie op het gebied van connectiviteit en interoperabiliteit;
Casussen: IoT-toepassingen praktijk ervaringen, uitdagingen en verwachtingen.
Deelname

De bijeenkomst is op 9 februari 2017 en start om 9:30 uur bij het Ministerie van Economische Zaken in Den Haag. Deelname aan de bijeenkomst is kosteloos. Voor aanmelden klik hier. Aanmelden is mogelijk tot 3 februari 2016. Het volledige programma volgt.

Meer informatie

Wilt u meer weten over IoT en standaardisatie of heeft u interesse in IoT? Voor inhoudelijke informatie of aanmelding over het Standaardisatieplatform kunt u contact opnemen met Vlora Rexhepi, telefoon (015) 2 690 153 of e-mail [email protected]

 

 

 

Terug naar nieuws overzicht