Witold Kepinski - 08 januari 2017

TenICT vervangt LAN omgeving voor Hogeschool Inholland

Hogeschool Inholland heeft TenICT gekozen als leverancier van een nieuwe LAN oplossing van Huawei. IT is in het onderwijs van steeds groter belang, en onmisbaar bij het functioneren van het onderwijs binnen Hogeschool Inholland. De hogeschool biedt IT diensten aan 28.000 studenten, medewerkers en gasten, en heeft doormiddel van een mini-competitie diverse oplossingen kwalitatief met elkaar vergeleken.

De opdracht valt onder de aanbesteding ICT-Hardware van de Hogeschool Inholland die Protinus heeft gewonnen. De aanbesteding ICT-Hardware bestaat uit levering van en dienstverlening ten aanzien van LAN-componenten zoals core switches en edge switches, Wifi componenten, Secure Web Gateway appliances, Application Delivery Controllers appliances, Firewall appliances en DDI appliances. Het betreft een raamovereenkomst voor een periode van twee jaar, waarna deze nog tweemaal met een periode van één jaar kan worden verlengd.

Proof of Concept

De door TenICT aangeboden solution op basis van Huawei kent een hoge beschikbaarheid, enorme performance en lage beheerlast. Hiermee is Hogeschool Inholland in staat om de dienstverlening aan haar studenten, IT projecten en interne afnemers te garanderen voor de komende jaren. Na een succesvolle Proof of Concept heeft TenICT nu de opdracht om alle Nederlandse vestigingen van Inholland in de komende periode te voorzien van het nieuwe netwerk.

De oplossing draagt bij aan de doelstellingen van Inholland om duurzaam, gezond en creatief te zijn. De producten van Huawei zijn erg energiezuinig, en leveren dus een directe besparing van stroom op. Dit betekent niet alleen lagere operationele kosten, maar ook minder CO2 uitstoot bij de productie van stroom.

China

Daarnaast is Hogeschool Inholland in samenwerking met TenICT en Huawei een uniek partnership gestart, waarbij jaarlijks de top aan IT-studenten een traineeship bij Huawei in China kunnen volgen. Daarmee kent de overeenkomst tussen beide partijen niet alleen een IT component, maar levert het ook een inhoudelijke bijdrage aan het onderwijsprogramma van Hogeschool Inholland.

De keuze van Hogeschool Inholland is gebaseerd op de kwaliteit en beschikbaarheid van de technische oplossing en de expertise van TenICT, in combinatie met een gunstige prijs.

Hogeschool Inholland strekt zich uit over een aantal vestigingen in Nederland, met de hoofdlocaties in de provincies Noord- en Zuid-Holland. Naast beroepsgerichte hbo-bacheloropleidingen biedt de hogeschool ook hbo-masteropleidingen, Associate Degree-opleidingen en contractonderwijs aan. Daarnaast richt de hogeschool zich ook meer en meer op het uitvoeren van (toegepast) onderzoek in samenwerking met diverse partners uit het werkveld.

WK

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!