Nieuwste versie van Red Hat CloudForms beschikbaar
05-01-2017 | door: Redactie

Nieuwste versie van Red Hat CloudForms beschikbaar

Red Hat, leverancier van opensource-oplossingen, kondigt aan dat de nieuwste versie van haar oplossing voor open hybride cloudbeheer, Red Hat CloudForms 4.2, beschikbaar is. IT-afdelingen zijn vaak veel tijd, geld en concurrentiekracht kwijt aan tijdrovende, handmatige processen om interne diensten te leveren. Om deze uitdagingen het hoofd te bieden en de dienstverlening te verbeteren, kunnen IT-teams Red Hat CloudForms gebruiken.

Red Hat CloudForms is gebaseerd op het opensourceproject ManageIQ en biedt een geavanceerd opensourcebeheerplatform voor fysieke, virtuele en cloud IT-omgevingen, waaronder Linux-containers. Met CloudForms kunnen IT-organisaties diensten via een selfservice portal aanbieden. Dit maakt het beheer van de gehele applicatie levenscyclus mogelijk, van provisioning tot retirement. Bovendien kan men er ook bedrijfsbeleid mee doorvoeren waardoor men ervan verzekerd is dat nieuwe en bestaande IT-omgevingen voldoen aan de bestaande wet en regelgeving. Operators kunnen zo de kosten voor een bepaalde omgeving en een bepaald systeem optimaliseren.

Red Hat CloudForms 4.2

Red Hat CloudForms 4.2 bevat verbeteringen voor publieke cloud, private cloud en containergebaseerde platformen. Zo zijn de metrics en events voor Microsoft Azure en Google Cloud Platform verbeterd en is een Amazon EC2 image toegevoegd. Hierdoor kunnen klanten CloudForms in Amazon Web Services (AWS) draaien. In versie 4.2 zijn ook de mogelijkheden voor OpenStack bijgewerkt. Nieuw is storagebeheer voor OpenStack object en block storage services: Swift en Cinder. Daarnaast zijn de chargeback functies voor containers die draaien op Red Hat OpenShift Container Platform verbeterd.

Bedrijven kiezen voor hybride cloud-beheer

Steeds meer IT-omgevingen van grootzakelijke bedrijven worden complexer en bestaan uit een mix van fysieke, virtuele en cloud-gebaseerde omgevingen met Linux-containers en microservices. De inflexibiliteit van veel traditionele beheeroplossingen voldoen niet aan de behoeften van grote organisaties voor cloud gebaseerde diensten zodat ze uitkijken naar flexibelere, neutrale oplossingen - zoals Red Hat CloudForms.

Diverse Red Hat-klanten, van wereldwijde telecomaanbieders en fabrikanten tot onderzoeksbureaus en universiteiten, maken reeds gebruik van Red Hat CloudForms om hun hybride IT-omgevingen te beheren. Met CloudForms kunnen deze organisaties de kosten optimaliseren door IT-organisaties efficiënter en de IT-processen responsiever te maken. Red Hat CloudForms is gebouwd op een flexibel opensourceframework en kan een breed scala aan infrastructuurplatforms omvatten. Daarnaast kan het afgestemd worden op de specifieke behoeften van een bepaalde branche of organisatie.

Beschikbaarheid

CloudForms 4.2 is per direct te downloaden via de Red Hat Customer Portal.

Terug naar nieuws overzicht
Software