Redactie - 05 januari 2017

NETGEAR 4G-modem zorgt voor internet op plekken zonder kabel of DSL

NETGEAR breidt zijn portfolio uit met twee nieuwe 4G-modems die een eenvoudige en betrouwbare verbinding garanderen. Het NETGEAR 4G LTE Modem 1120, 4G LTE Modem 1121 met PoE en het 4G LTE Modem 2120 bieden instant 4G/LTE-connectiviteit voor alle apparaten en uitrusting op tijdelijke werkplekken. Daarnaast kunnen ze als backup dienen voor het primaire breedbandnetwerk. NETGEAR demonstreert de nieuwe modems deze week op CES 2017.

Het 4G LTE Modem 1120 is een gebruiksvriendelijke, flexibele 4G-oplossing voor alle devices. Door het modem met een ethernetkabel te verbinden aan wifi-router, switch of computer beschikken deze over een 4G mobiele breedbandverbinding met downloadsnelheden tot 150 Mbps.

Bedrijven die Power of Ethernet (PoE)-netwerkapparatuur gebruiken (zoals NETGEAR ProSAFE® PoE/PoE+ switches) kunnen het PoE 4G LTE Modem 1121 inzetten om 4G-verbinding te gebruiken voor bijvoorbeeld videosurveillance, draadloze access points en VoIP-telefoons.

Met zijn twee Ethernet-poorten is het 4G LTE Modem 2120 ideaal voor bedrijven waarin continuïteit belangrijk is. Zelfs als een bedrijf over DSL of kabelverbinding beschikt kan het 4G-modem op de achtergrond zorgen voor een automatische terugvalverbinding tijdens netwerkstoringen, zodat bedrijfskritieke applicaties gewoon kunnen blijven draaien.

In tegenstelling tot andere verbindingsbronnen kan het NETGEAR 4G-modem binnen een paar minuten geïnstalleerd worden. Dat maakt het tot een praktische, instant draadloze oplossing, ideaal voor een groot aantal omgevingen waar een bedrade oplossing niet zonder meer beschikbaar is.

  • Tijdelijke kantoren op bouwplaatsen of crisiscentra
  • Mobiele retailers, zoals food trucks
  • Tijdelijke retailers, zoals kiosks, of pop-up stores op sportevenementen en festivals

“Bedrijven zijn afhankelijk van een verbinding die altijd werkt. Daarom moeten ze een betrouwbare oplossing hebben om indien nodig op terug te vallen. NETGEAR 4G-modems bieden maximale connectiviteit voor minimale kosten, zodat bedrijfskritieke uitrusting zoals beveiligingscamera’s en betalingssystemen blijven werken wanneer de bedrade verbinding offline gaat”, zegt Andrew Green, vicepresident mobiele netwerkproducten bij NETGEAR. “En wanneer een bedrijf mobiel is, of voor langere tijd geen vaste locatie heeft, krijgt een 4G-modem een team binnen enkele minuten in de lucht en een veilige, betrouwbare lokale netwerkoplossing verzorgen zonder dat er technische ondersteuning nodig is.”

Belangrijkste eigenschappen van NETGEAR 4G-modems (LB1120, LB1121 en LB2120)

  • Ingebouwde Ethernet WAN-poort (twee bij de LB2120) zorgt voor flexibele thuis en kantoorverbindingen van routers, switches en computers
  • Snelle 4G-backupsnelheden tot 150 Mbps* voor downloads en 50 Mbps* voor uploads
  • Power over Ethernet (PoE)-optie voor betrouwbare netwerkconnectiviteit en stroom door één enkele Ethernetkabel (alleen op de LB1121)
  • SMS-alerts voor firmware-updates, dataverbruik en failover naar 4G
  • Directe IP-pass-through voor veilige VPN-configuratie
  • Licht en compact ontwerp ten behoeve van draagbaarheid
  • NETGEAR Limited Warranty en gratis 90 dagen technische ondersteuning

Prijzen en beschikbaarheid

De NETGEAR 4G-modems zijn vanaf nu beschikbaar bij zowel geautoriseerde NETGEAR-partners als via andere verkoopkanalen. Een adviesprijs is op verzoek beschikbaar.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!