NETGEAR introduceert drie nieuwe ReadyNAS-series tijdens CES 2017

05-01-2017 | door: Redactie

NETGEAR introduceert drie nieuwe ReadyNAS-series tijdens CES 2017

NETGEAR kondigt tijdens de CES 2017 beurs drie nieuwe series aan in zijn ReadyNAS Network Attached Storage (NAS) productfamilie: RN420, RN520 en RN620. De nieuwe desktop NAS-oplossingen zijn netwerkopslagplatformen voor het MKB. Met vijf niveaus van databescherming, een 10 gigabit copper ethernet (10GbE) netwerkinterface op geselecteerde modellen en uitbreidbare opslagcapaciteit bieden de nieuwe producten op basis van Intel-technologie buitengewone prestaties, veelzijdigheid en schaalbaarheid aldus NERGEAR.

De nieuwe ReadyNAS-modellen bieden volgens NETGEAR:

Ultieme prestaties: de meest krachtige NAS-producten op de markt, en dankzij de vele varianten passend bij elk bedrijf

Vijf niveaus van databescherming: compleet, betrouwbaar en kosteneffectieve bescherming voor bedrijfsbestanden, databases, en virtuele machines

All-inclusive backup en herstel: NETGEAR ReadyDR maakt een automatische snapshot-gebaseerde backup naar een tweede ReadyNAS waarmee bedrijven snel data kunnen backuppen en herstellen

Intuïtieve managementapp: monitor, beheer en stel ReadyNAS in via een smartphone met de NETGEAR Insight app voor iOS en Android

Soepel bestanden delen: een opslagplatform voor deling van bestanden op Windows, Mac, en Linux-gebaseerde computers en remote/cloud locaties

Veilige Private Cloud: benader data vanaf elke plek met NETGEAR ReadyCLOUD en selecteer folders en bestanden om te delen met partners, klanten of interne teams

“NETGEAR ReadyNAS-oplossingen zijn ontworpen met behoeften van bedrijven in het achterhoofd. De omvang van het bedrijf maakt niet uit; ons portfolio schaalt mee. Deze nieuwe toevoegingen aan de ReadyNAS-productlijn zijn daarop geen uitzondering”, zegt Richard Jonker, vicepresident MKB Product Line Management bij NETGEAR. “We werken samen met onze klanten en partners voor het ontwerp van opslagoplossingen die gebruik maken van de nieuwste technologie en bedrijven ondersteunen met goede prestaties en gebruiksgemak.”

ReadyNAS 620 biedt volgens NETGEAR ultieme prestaties op het gebied van dataopslag en toegankelijkheid met dubbele 10GbE-connectiviteit voor 4K-video multistreaming en realtime transcodering. De ReadyNAS 620-serie is gebaseerd op de Intel Xeon processor D-1521 en beschikbaar in 6 en 8 bay-configuraties, wat zorgt voor een totale opslagcapaciteit van 80TB, of tot 130TB met een uitbreidingschassis. De NAS-serie ondersteunt tot 120 gebruikers voor optimaal gebruik in veeleisende omgevingen als creatieve studio’s of grotere kantoren.

ReadyNAS 520 biedt volgens NETGEAR superieure prestaties en opslagcapaciteiten voor tot 80 gebruikers, biedt 10GbE-connectiviteit en superieure streamingmogelijkheden voor meerdere 1K of één enkele 4K-stream. De ReadyNAS520-serie is gebaseerd op de Intel Pentium Processor D1500 Series voor servers en is beschikbaar in vier, zes en acht bay-configuraties. Het is een belangrijke toevoeging aan de ReadyNAS-familie voor kleine bedrijven die hun steeds groter groeiende hoeveelheid bedrijfsdata willen opslaan, delen en beschermen.

ReadyNAS 420 is ontworpen met behoeften van het MKB in het achterhoofd en biedt goede prestaties en alles-in-één server en automatische backups, tegen een goed prijsniveau. De ReadyNAS 420-serie is beschikbaar in twee en vier bay-configuraties. Deze nieuwe ReadyNAS-modellen zijn voorzien van de nieuwste Intel Atom Processor C3338 voor netwerkdoorvoer, bestandsdeling en databackup in bedrijven met tot 40 medewerkers.

“Het MKB en thuisgebruikers zijn op zoek naar oplossingen die hen gemakkelijk data laten benaderen, delen en beschermen”,  zegt Ran Senderovitz, vicepresident en general manager van Intel’s Wireless and Consumer/Commercial Infrastructure Group. “Netgear’s nieuwe netwerkopslagplatforms, gebaseerd op Intel processoren, bieden bedrijven een reeks opslagmogelijkheden waar ze nu en in de toekomst van op aan kunnen.”

Prijzen en beschikbaarheid

ReadyNAS-modellen 528X en 628X zijn onmiddellijk wereldwijd beschikbaar. ReadyNAS 524X is vanaf januari beschikbaar in de VS, Canada en Europa vanaf januari; de rest  van de wereld volgt in het eerste kwartaal, net als de ReadyNAS modellen 422 en 424. Adviesprijzen zijn op verzoek beschikbaar.

NETGEAR biedt vijf jaar garantie op ReadyNAS en verstuurt vervangende onderdelen eveneens gedurende vijf jaar op de volgende werkdag. Lees meer over de ReadyNAS desktop- en rackmountseries om het geschikte model voor je bedrijf te bepalen. 

Terug naar nieuws overzicht