Redactie - 06 januari 2017

NETGEAR Nighthawk Switch voor gamen in VR en streamen van HD-media

NETGEAR lanceert een Layer 2-switch voor professioneel gamen en streamen van HD media. De Nighthawk S8000 8-port Gaming and Media Switch (GS808E) biedt switching-technologie, verpakt in een modern ontwerp die past in een huis. De Nighthawk geschikt om Playstation, Xbox, Wii en andere gameconsoles met het netwerk te verbinden. De switch wordt deze week tentoongesteld op CES 2017.

De Nighthawk S8000 8-port Gigabit Ethernet Switch verbetert volgns NETGEAR de snelheid en prestaties van de snelle NETGEAR Nighthawk-reeks. Op meerdere met draad aangesloten consoles kan razendsnel online worden gespeeld of gestreamd, zonder dat dit ten koste gaat van de snelheid van het draadloze netwerk.

“Met de Nighthawk S8000 Gaming en Media Switch tackelt NETGEAR het probleem van overbelaste wifinetwerken. Streamen van 4K-video, gamen in VR en non-stop surfen in het hele huis zorgen voor een zware luist op thuisnetwerken. Die hebben daardoor moeite met leveren van betrouwbare verbindingen zonder vertraging”, zegt Richard Jonker, vice president MKB en Switching Product Line Management bij NETGEAR. “Naast een mooi design biedt de Nighthawk S8000 snelle switch-prestaties en een intuïtieve gebruikerservaring die setup, geavanceerde instellingen en optimalisatie stressvrij houdt.”

Elke Gigabit Ethernetpoort op de Nighthawk S8000 kan apart worden ingesteld, wat gebruikers volledige vrijheid biedt. Deze instellingen kunnen worden bepaald en ingesteld op de switch, en benaderd via de web-based gebruikersinterface. Vooraf bepaalde instellingen selecteren automatisch poorten voor gamen, streamen van media, of als standaard LAN-poort voor naadloos browsen, VoIP of videobellen. Daarbij zorgt linkaggregatie of port trunking dat meerdere poorten als geaggregeerde verbinding met een snelheid tot 4Gbps met geschikte apparaten kunnen worden verbonden, zoals NETGEAR ReadyNAS opslag.

Belangrijkste functionaliteiten van de Nighthawk S8000 Switch

  • Werkt met met elke Nighthawk router en beschikt over alle NETGEAR Web Managed (Plus) Switch softwarefunctionaliteiten.
  • Duurzame “cool-touch” premium zinkallooi behuizing met anti-slip
  • Eenvoudig te configureren voorinstellingen voor gamen, streamen van media of standaard gebruik van het internet, plus twee configuratieopties voor gebruikers
  • Poort-gebaseerde en 802.1p/DSCP-gebaseerde QoS (Quality of Service) voor vier niveaus van netwerkverkeerprioritering
  • Automatische “denial-of-service” (DoS) preventie
  • Ondersteuning voor IGMP snooping voor multicast-optimalisatie
  • Loop- en broadcast storm-detectie
  • Rate limiting en priority queuing voor betere toewijzing van bandbreedte
  • Port trunking/linkaggregatie zorgt voor snellere doorvoer (tot 4Gbps) of redundantie
  • Driejarige garantie en meerdere ondersteuningsopties

Prijzen en beschikbaarheid

De NETGEAR Nighthawk S8000 8-port Gaming and Media Switch (GS808E) is vanaf maart 2017 beschikbaar bij zowel geautoriseerde NETGEAR-partners als via andere verkoopkanalen. Een adviesprijs is op verzoek beschikbaar.

Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!