Witold Kepinski - 10 januari 2017

Mobiel en virtualisatie maken grote veranderingen in het netwerk mogelijk

Nieuwe netwerk toepassingen zijn steeds meer in trek. Dat komt omdat networking moderniseert dankzij mobiele en virtualisatie technologie. Dit meldt 451 Research in een onderzoek.

Netwerkinfrastructuur werd tot nu altijd gekenmerkt door een langzame verandering in technologie die door de kosten, tijd en inspanning die nodig is om verbindingen en hardware implementeren. Echter wijzen de recente trends op grote veranderingen die plaatsvinden in het netwerk. Dit wordt mogelijk gemaakt door draadloze, mobiele en virtualisatie technologieën. Elk van deze technologieën beweegt organisaties dichter bij het doel van naadloze connectiviteit, altijd en overal, tussen een groep gebruikers, apparaten of applicaties. 

Deze verandering begint met het oplossen aan de rand (edge) van het netwerk als bedrijven goed verbonden willen zijn met afgelegen kantoren. Dat kan met flexibele software-gedefinieerde WAN (SD-WAN) connectiviteit en met draadloze LAN (WLAN) technologie. Ook zijn er meer mogelijkheden met 5G-technologie en LTE Advanced Pro.

Lees meer in het verslag 2017 Trends in Networking.

 

 

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!