Witold Kepinski - 09 januari 2017

Security issues belemmeren brede adoptie IoT

Security issues belemmeren brede adoptie IoT image

Security issues staan een brede adoptie van Internet of Things (IoT) in de weg. Het gaat onder andere rond compliance issues zo meldt onderzoeksbureau 451 Research.

451 Research deed onderzoek bij duizend bedrijven. Daarvan verzamelt al 71 procent data via IoT devices. De helft van deze respondenten vindt security een issue. Daarnaast is er geen duidelijke return on investment en zijn er problemen rond compliance.

Er is daarom een betere afstemming nodig tussen hardware en softwareleveranciers om mogelijke gaten te dichten. Daarbij is het best dat service providers goede kennis hebben van operational technology (OT) en IT technologie en de security daarvan.

GE

Grote IoT specialisten zoals GE verrijken hun portfolio met meer kennis. Zo kocht GE Digital voor 915 miljoen dollar field service beheerspecialist ServiceMax. GE Digital kan hierdoor meer diensten bieden aan de Industrial Internet of Things (IoT) markt. GE Digital zegt met Servicemax sneller applicaties die werken met zware machines geschikt te maken voor het GE Predix platform zo meldt GE Digital CEO Bill Ruh. Predix is een platform om applicaties te connecteren met machines om data te verzamelen en in real-time te analyseren om industriële infrastructuren en processen te optimaliseren.

WK

VotE-IoT-Q2-Org-Dynamics-PR_FINAL.pdf

 

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!