HPE biedt IoT referentie architectuur met partners
10-01-2017 | door: Witold Kepinski

HPE biedt IoT referentie architectuur met partners

Hewlett Packard Enterprise (HPE) speelt volop in met het aanbod van IoT oplossingen, onder andere met modulaire Edge servers en augmented reality toepassingen voor verschillende branches. HPE biedt hierbij een IoT referentie architectuur met ecosystem partners, aldus Colin I’Anson, Internet of Things expert bij HPE. 

Tegen 2020 zijn er wereldwijd miljarden IoT devices gekoppeld aan netwerken waarbij veel informatie uit data kan worden gehaald. Daar speelt HPE op in in samenwerking met technologie partners die hun producten geschikt maken voor HPE’s IoT oplossingen zoals edge processing. Hierbij biedt HPE on-premises oplossingen die volgens Colin I’Anson prima werken met hybride cloud omgevingen. Daarvoor biedt HPE onder andere de EL1000 Edge server met 128GB memory. Data is hierbij altijd beveiligd dankzij encryptie.

Aruba Networks

Er zijn al klanten die voor HPE IoT oplossingen hebben gekozen. Zo wordt een HPE IoT oplossing gebruikt is het stadion van de San Francisco 49ers die spelen in het Levi’s Stadium in San Francisco. Hierbij wordt gebruik gemaakt van Aruba Networks wifi-oplossing. “HPE biedt IT voor IoT met een ecosysteem van partners, zoals met Microsoft Azure, om de juiste oplossingen samen te stellen”, aldus Colin I’Anson. "HPE biedt daarvoor een universeel IoT platform voor klanten en partners. HPE en partners kunnen daardoor IoT-vraagstukken van klanten goed beantwoorden.”

IoT wordt niet alleen aangeschaft door CIO’s of IT-managers, maar ook vaker door line of business (lob) beslissers aldus de HPE IoT expert. "Bijvoorbeeld in de (maak)industrie door een directeur. En in ziekenhuizen door een manager die verantwoordelijk is voor operationele zaken. Vaak gaat het om beslissers die strategisch voordeel willen halen uit innovaties. Ze maken daarom graag budgetten vrij voor nieuwe innovaties, zoals Internet of Things. We adresseren dit met concrete business cases en gezamenlijk oplossingen van HPE en zijn partners. De cases beschrijven zaken zoals kostenbesparing door middel van utilisatie, productiever opereren, beter voorraadbeheer en krachtige security. De IoT-oplossingen zijn onder andere te bezichtigen in het HPE Innovation Center in Geneve. Je kan daar onder andere de business impact bekijken van een IoT oplossing."

Branche oplossingen

Colin I’Anson ziet in divere branches interesse in IoT-oplossingen zoals de gezondheidszorg, het onderwijs, transport & logistiek, olie & gas industrie (oa smart metering en real time drilling) en de maakindustrie zoals automotive. “We hebben veel conversaties met klanten over IoT en zorgen daarbij dat HPE relevante oplossingen biedt waarbij we nauw samenwerken met partners en met referenties cases. Er is nu een goed momentum om IoT oplossingen te leveren. Met name in landen zoals Duitsland waar veel industrie is en waarbij overheid veel in innovaties investeert. Zo wordt in Duitsland veel geïnvesteerd in connected cars waar auto’s bijvoorbeeld een moderne digitale dashboard krijgen. De adoptie van IoT is in landen zoals Duitsland hoger dan gemiddeld. Elk land adopteert IoT in zijn eigen tempo.”

Referentie

I’Anson raadt mensen verder aan de Industrial Internet Reference Architecture security standards te lezen (PDF leest u hier). Dit referentie document beschrijft end-to-end eisen voor een veilige IoT omgeving. Daarnaast heeft HPE voor geïnteresseerde klanten en partners een referentie overzicht met alle IoT oplossingen voor verschillende branches met business cases die ook kunnen worden toegepast bij ander nieuwe klanten. “Zo biedt HPE veertien verschillende IoT solution referentie architecturen met SAP HANA. HPE groeit samen met partners met IoT. We zijn relevant voor elke branche omdat we waarde bieden waar klanten om vragen” zo besluit Colin I’Anson.

Door: Witold Kepinski

Terug naar nieuws overzicht
Datacenter