Citrix neemt Unidesk over
10-01-2017 | door: Witold Kepinski

Citrix neemt Unidesk over

Citrix neemt Unidesk over zo wordt gemeld op de eerste dag van de Citrix Summit partner conferentie in Anaheim bij Los Angeles. Unidesk levert applicatie layering technologie. Citrix partners kunnen hiermee hun klanten beter ondersteunen als ze hun gevirtualiseerde computing omgevingen migreren van een on-premises infrastructuur naar de cloud.  Unidesk was al een Citrix partner en werkt prima met XenApp en XenDesktop. Tevens ook met VMware en Microsoft virtuele desktops.

Om de ingebruikname en het beheer van apps en desktops via XenApp en XenDesktop te vereenvoudigen, kondigt Citrix vandaag de overname aan van Unidesk. Unidesk is de uitvinder van ‘application layering’. Layering wordt algemeen beschouwd als de beste manier om apps te scheiden van het onderliggende besturingssysteem. “Unidesk wordt door gebruikers en analisten gezien als de leider in application layering. Ze leveren meerdere unieke oplossingen om veilige app delivery en VDI deployments mogelijk te maken en tegelijk het beheer te vereenvoudigen”, zegt Jeroen van Rotterdam, Senior Vice President & General Manager, Citrix Workspace Services. “Door Unidesk technologie op te nemen in XenApp en XenDesktop, versterkt Citrix zijn leiderspositie. Hiermee bieden we de beste application layering oplossing voor het beschikbaar maken van apps en desktops en deze te beheren in de cloud, op locatie en in hybride omgevingen.”

Unidesk is de enige in de branche die in staat is een full-stack layering technologie te leveren waarmee de hele Windows werkplek in modulaire virtuele disks kan worden aangeboden: het Windows besturingssysteem zelf in een OS laag, apps in eigen app laag en een gepersonaliseerde laag, waarin alle instellingen, data en apps van de gebruiker worden opgenomen. De baanbrekende Unidesk 4.0 architectuur maakt de meest schaalbare en functierijke app layering oplossing beschikbaar voor Citrix gebruikers. Dit maakt de overstap naar de cloud aanzienlijk eenvoudiger, doordat nog slechts één app image beheerd hoeft te worden voor zowel on-premise als cloud omgevingen.

“Citrix en Unidesk zijn een natuurlijke combinatie. Wij zien grote waarde voor gebruikers en partners, maar ook belangrijke groeikansen voor onze oplossing”, zegt Don Bulens, president en CEO van Unidesk. “Citrix stond aan de wieg van de markt voor VDI en veilige app en data delivery, en is de duidelijke leider in deze branche. Het is dus logisch dat we onze oplossingen integreren, om implementatie en beheer eenvoudiger te maken en tegelijkertijd de best mogelijke gebruikservaring te bieden.”

Citrix blijft Unidesk als standalone product aanbieden voor VMware Horizon en Microsoft virtual desktop implementaties.

Door: Witold Kepinski

Terug naar nieuws overzicht
Cloud