Dell EMC ProDeploy Client Suite helpt partners met services omzet
11-01-2017 | door: Witold Kepinski

Dell EMC ProDeploy Client Suite helpt partners met services omzet

Dell EMC maakt de ProDeploy Client Suite beschikbaar. Met deze dienst kunnen organisaties volgens Dell EMC nieuwe pc’s sneller, met minder moeite en met meer controle installeren, onder andere met steun van channel partners. Met drie verschillende serviceniveaus en diverse training- en certificeringsmogelijkheden kunnen zij het dienstenpakket selecteren dat het beste op hun behoeften aansluit.

Met de ProDeploy Client Suite kunnen organisaties volgens Dell EMC alle aspecten van de implementatie, planning, configuratie en installatie toevertrouwen aan de experts van Dell EMC en zijn channel partners, inclusief de migratie van data en kennisoverdracht. Organisaties kunnen op elk gewenst moment een beroep doen op TechDirect, een selfservice-portal voor configuraties en statusupdates. De ProDeploy Client Suite kan in de meest complexe behoeften voorzien en biedt drie dienstenniveaus die aansluiten op veel voorkomende implementatiescenario’s zo beweert Dell EMC.

Dienstenniveaus van de ProDeploy Client Suite

Basic Deployment: pc’s worden in aanloop naar de installatie voorbereid en geleverd met een kant-en-klaar geïnstalleerde image, een volledig geconfigureerde BIOS en een asset tag.

ProDeploy: In aanvulling op de Basic Deployment-diensten stelt een technicus een implementatieplan op voor alle aspecten van de installatie en configuratie van de hardware en software. Dit wordt aangevuld met 24/7 installatie-ondersteuning op locatie en kennisoverdracht na voltooiing van het implementatieproces. Organisaties kunnen de tool ImageAssist inzetten om snel één dynamische image voor uiteenlopende platforms te creëren, installeren en onderhouden. Uit onafhankelijke tests bleek dat ImageAssist de beheerlast tot 88% reduceerde ten opzichte van het handmatig aanmaken van images.[3]

ProDeploy Plus: Deze integrale dienst omspant elke taak die nodig is om nieuwe pc’s snel in productie te nemen. Naast de diensten van ProDeploy biedt ProDeploy Plus organisaties de mogelijkheid Dell Connected Configuration te gebruiken om een centraal distributiepunt in te richten. Daarmee kunnen ze met behulp van Microsoft System Center Configuration Manager de BIOS, images en domain joins configureren, zodat er minder werk op locatie is vereist. De dienst voorziet daarnaast in de migratie van bedrijfsgegevens, een veilig proces voor het wissen van data op oude systemen, trainingstegoeden die op elk gewenst moment kunnen worden verzilverd en een vast aanspreekpunt in de persoon van een ProSupport Technical Account Manager. ProDeploy Plus kan de tijd die nodig is voor pc-implementaties met 35% verkorten[1] en bijdragen aan kostenbesparingen tot 590 Euro per PC.

Organisaties die een beroep doen op de ProDeploy Client Suite krijgen vanaf de eerste dag een projectmanager toegewezen die zorg draagt voor elk aspect van de implementatie. De projectmanager houdt alle activiteiten in de gaten, coördineert de implementatiemedewerkers en biedt hulp bij eventuele vragen of problemen.

TechDirect

Implementatieprojecten kunnen worden gepland en beheerd via TechDirect, een selfservice-portal waarmee klanten en partners van Dell EMC op eenvoudige wijze implementatieprojecten kunnen aansturen. Dit omvat alles van het definiëren van de projectomvang tot het aanbrengen van wijzigingen, het configureren van systemen en het raadplegen van de implementatiestatus. Projecten kunnen zo sneller en met minder kans op fouten worden uitgevoerd voor optimale efficiëntie en resultaten.

De ProDeploy Client Suite biedt kanaalpartners van Dell EMC een kader dat hun vaardigheden aanvult, hun dienstenomzet vergroot en hun klanten een optimale implementatie-ervaring biedt. Partners kunnen de implementatiediensten op flexibele wijze wederverkopen of samen met Dell EMC aanbieden. Het TechDirect-portal biedt partners toegang tot trainingsmogelijkheden en certificering. Zo kunnen ze de Deployment Services Competency behalen. Ze krijgen daarnaast toegang tot methodieken en tools van Dell EMC en de mogelijkheid om samen met Dell EMC ProDeploy diensten op Plus- en ProDeploy-niveau te leveren.

Terug naar nieuws overzicht
Hardware