HP Inc. onthult  Latex-gedrukte Lounge op Heimtextil 2017
11-01-2017 | door: Redactie

HP Inc. onthult Latex-gedrukte Lounge op Heimtextil 2017

HP Inc. onthult op Heimtextil, een internationale vakbeurs voor huishoud- en contracttextiel, zijn eerste Latex-gedrukte Lounge. De Lounge is tot stand gekomen uit een samenwerking tussen twee bedrijven in muurdecoratie: New York City's Flavor Paper en Robin Sprong Wallpapers uit Kaapstad.

Van ontwerp tot productie is HP Latex bezig met het heruitvinden van de manier waarop kleine tot middelgrote print dienstverleners (PSP's) hun onderneming kunnen laten groeien zegt Michael Smetana, Head of Marketing, Graphics Solutions Business, HP Europa. "De kracht van HP Latex Printing is zijn veelzijdigheid: het komt zelfs waar oplosmiddel niet kan komen, waardoor het over een groot aanpassingsvermogen beschikt. Klanten kunnen nu hun mogelijkheden, buiten vinyl en banners uitbreiden naar film, papier, textiel, canvas, behang, en nog veel meer. Latex is perfect voor het interieur en gesloten ruimtes door de groene en emissievrije technologie", 

HP op Heimtextil 2017

HP zal haar nieuwste portfolio demonstreren op Heimtextil 2017, waaronder de HP Latex 365 printers en de onlangs geïntroduceerde HP Latex 1500 printer die ideaal is voor grote aantallen en  specifieke applicatie productie. De eindeloze mogelijkheden van de HP Latex printtechnologie zullen worden tentoongesteld bij de HP-stand die hieronder staat beschreven.

Bij de HP-stand op Heimtextil (Hal 6, stand B10), zal HP de veelzijdigheid van haar Latex-technologie tonen in allerlei flexibele gecoate en ongecoate materialen, inclusief toepassingen op onder andere behang, canvas, gedrukte vloeren, textiel en kunstleer.

Print dienstverleners, en tevens HP-klanten, Flavor Paper (FP) en Robin Sprong Wallpapers (RSW), zijn oppervlaktedesigners in de interieurprintindustrie. Hun werk voor HP op Heimtextil is een mix van Zuid-Afrikaanse, Europese, Australische en Amerikaanse invloeden. Bij het creëren van een combinatie van patronen en muurschildering-achtig behang, vertrouwen zij op de HP Latex-technologie om het werk te kunnen drukken. De lounge-bar, versierd met roze onyx van RSW en bloemen van FP, maakt een sterke indruk in combinatie met het vloer-ontwerp van Tiphaine Alston, ondersteund door op de natuur geïnspireerde prints.

"De HP Latex machine is in staat hoge kwaliteit op het gebied van kleurreproductie en printtextuur te leveren. We kunnen netjes binnen dezelfde omgeving afdrukken en staan in direct contact met de machines om kleuren en fouten onmiddellijk te ontdekken en zo de efficiëntie en kwaliteit te verhogen. De Latex-technologie is stabiel over meerdere machines zodat een zeer gelijke kleur en textuur van kwaliteit aangeboden kan worden op identieke modellen. Ze zijn perfecte voor deze nieuwe vorm van creatief werk.", zegt Robin Sprong, over de voordelen van HP Latex-technologie.

Meer informatie over de oplossingen van HP voor muurdecoratie is beschikbaar op www.hp.com/go/latexdecoration, op YouTube via www.youtube.com/hpgraphicarts en via de HP Graphic Arts Twitter Feed, www.twitter.com/hpgraphicarts. HP nodigt zijn gebruikers uit om hun muurdecoratie te delen met de wereldwijde designgemeenschap op de HP for Designers Facebookpagina: www.facebook.com/hpdesigners.

Terug naar nieuws overzicht