Capgemini geeft startschot voor InnovatorsRace50
11-01-2017 | door: Witold Kepinski

Capgemini geeft startschot voor InnovatorsRace50

Capgemini heeft het startsein gegeven voor de InnovatorsRace50, een wereldwijde competitie voor start-ups in de aanvangsfase waarmee zij de potentie kunnen laten zien van hun producten, diensten of innovatieve technologie. Deze speciale editie van de Innovators Race, ter gelegenheid van Capgemini’s 50ste verjaardag dit jaar, staat in het teken van innovatief ondernemerschap. De vijf winnende start-ups krijgen een financiering ter waarde van 50.000 US Dollar, uitgebreide netwerkmogelijkheden, deelname aan internationale tech events, toegang tot sectorexperts en de kans om partner van Capgemini te worden.

Start-ups hebben tot 28 februari aanstaande de mogelijkheid om zich in te schrijven voor deze internationale competitie via www.innovatorsrace50.com. Uit de inschrijvingen worden 50 start-ups gekozen, verdeeld over vijf categorieën (tien in elke categorie). Een panel van experts kiest vervolgens twee finalisten per categorie. Deze categorieën zijn:

 

Govtech and Social Enterprises 

Fintech and Mobility

Consumers and Well-Being

Digital Processes and Transformation

Data and Security

In april en mei 2017 kunnen de tien finalisten, de twee beste start-ups per categorie, technologie- en sectorexperts ontmoeten in een van de vijf Applied Innovation Exchanges (AIEs)van Capgemini in Londen, San Francisco, München, Mumbai en Parijs. Tijdens deze sessies kunnen de deelnemers hun innovatie ontwikkelen, testen en toepassen. De aanwezige experts zullen hun kennis en ervaring inzetten om de start-ups verder te helpen en hen voor te bereiden op de definitieve presentatie van hun idee.

CNN

In september en oktober 2017 kunnen beelden van Capgemini’s “InnovatorsRace50” worden bekeken via www.innovatorsrace50.com. Onder de titel ‘Unicorns’ zal nieuwszender CNN ook aandacht besteden aan de compettitie. Deze zijn te bekijken via CNNMoney.com/Unicorns en in een speciale televisie-uitzending van CNN International in oktober. Aansluitend op de InnovatorsRace50 zal CNN ten slotte een unieke ranglijst publiceren van de 50 meest actieve en veelbelovende start-ups met een waarde van meer dan 1 miljard USD in 2017: The Unicorns 50.

Terug naar nieuws overzicht