Citrix ondersteunt workloads migraties van datacenter naar de cloud
11-01-2017 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Citrix ondersteunt workloads migraties van datacenter naar de cloud

Voor klanten met bestaande XenApp of XenDesktop licenties, die willen overstappen naar Citrix Cloud as a service, doet Citrix een aantal aanbiedingen om de overstap van de traditionele Citrix diensten naar de nieuwe Citrix Cloud managed diensten te vereenvoudigen, zodat beide oplossingen naast elkaar gebruikt en beheerd kunnen worden. Deze oplossingen maken het voor bestaande Citrix klanten mogelijk gebruik te maken van Citrix Cloud tegen een prijs die nauwelijks hoger ligt dan de prijs voor het vernieuwen van de traditionele software onderhoudscontracten zo beweert Citrix.

Citrix kondigt ook een nieuw proefprogramma aan voor Citrix Service Providers (CSP’s) die werkplekken willen aanbieden vanuit Citrix Cloud. Later dit jaar krijgen CSP’s op proef toegang tot Citrix Cloud diensten met een maandelijks licentiemodel, dat vergelijkbaar is met het huidige licentiemodel voor Citrix technologie. Voor zowel nieuwe als bestaande leveranciers van Desktop as a service en andere werkplekdiensten betekent dit een aanzienlijk snellere en eenvoudigere manier om gehoste Citrix technologie uit te rollen.

Windows 10 desktops op Azure

Voor organisaties die Windows 10 desktops op een eenvoudige manier vanuit de Microsoft Azure cloud willen gebruiken, heeft Citrix XenDesktop Essentials gelanceerd. Hierdoor krijgen Microsoft klanten met Windows 10 Enterprise licenties per gebruiker de mogelijkheid om Windows 10 images op Azure te beheren via XenDesktop VDI. Als XenDesktop Essentials eenmaal is geïnstalleerd, kan de dienst beheerd worden vanuit Citrix Cloud.

Apps op Azure

Voor Microsoft klanten die business applicaties direct vanuit Azure willen aanbieden, biedt Citrix nu XenApp Essentials aan, waarin de eenvoud en snelheid van Microsoft Azure RemoteApp gecombineerd wordt met belangrijke voordelen van Citrix XenApp, om zo app delivery vanuit de cloud sterk te verbeteren. Ook XenApp Essentials kan als service geïntegreerd worden met, en beheerd worden vanuit Citrix Cloud. XenApp Essentials komt in Q1 2017 beschikbaar.

Eenvoudige inzet van de cloud dankzij Smart Tools

Citrix biedt nieuwe voordelen aan klanten en partners die apps, desktops en mobiele werkplekken via Citrix Cloud willen inzetten en configureren. Als onderdeel van Citrix Customer Success Services introduceert Citrix Smart Check, Smart Scale en een aantal andere kant-en-klare pakketten en aanbiedingen die de inzet van nieuwe virtuele apps en desktop diensten moeten vereenvoudigen en versnellen. Deze nieuwe aanbiedingen worden toegevoegd aan de Smart Tools familie (voorheen bekend als de Citrix Lifecycle Management services), gericht op het vereenvoudigen van beheer en ingebruikname van Citrix werkplekken en workloads.

WK

Terug naar nieuws overzicht
Cloud