Citrix wordt Red Bull Racing innovatiepartner
12-01-2017 | door: Witold Kepinski

Citrix wordt Red Bull Racing innovatiepartner

Citrix heeft tijdens de Citrix Summit 2017 aangekondigd dat het innovatiepartner wordt van Red Bull Racing. Red Bull Racing is het Formule 1-team van Max Verstappen, die in december 2016 nog werd benoemd tot Nederlands Sportman van het Jaar. Het partnerschap betekent niet alleen dat het Citrix logo prominent op de wagens en uitrusting zal verschijnen, maar ook dat bredere samenwerking mogelijk wordt, bijvoorbeeld in de vorm van technische oplossingen en showcases tijdens de racedagen die laten zien hoe Citrix technologie wordt gebruikt om Red Bull Racing naar de voorste posities in het veld te sturen.

Red Bull Racing, dat al langer gebruik maakt van Citrix oplossingen, verkent de grenzen van de innovatie om de beste resultaten in de Formule 1 te bereiken, en Citrix technologie maakt die vooruitgang mede mogelijk. Als innovatiepartner van Red Bull Racing stelt Citrix zijn virtualisatie- en netwerktechnologie beschikbaar om de internationale samenwerking binnen het Red Bull Racing team mogelijk te maken, om de allerbeste bolides op het asfalt te krijgen en om de beste race strategie te ontwikkelen voor de verschillende Grand Prix.

Citrix gaat een partnerschap aan voor langere termijn. De bedrijven hebben een zelfde innovatieve, internationale en competitieve instelling. Red Bull Racing heeft sinds 2007, mede dankzij Citrix oplossingen, voortdurend zijn prestaties weten te verbeteren, zowel op de baan als binnen de teams en de business. Dankzij Citrix XenDesktop is het mogelijk grote hoeveelheden gegevens en zware grafische bestanden overal ter wereld te bekijken en te gebruiken. Dit maakt het mogelijk dat engineers in verschillende steden in realtime samenwerken, waardoor het besluitvormingsproces sterk verbetert, wat zich direct vertaalt in betere prestaties op de baan.

Citrix NetScaler wordt gebruikt om leveranciers van onderdelen direct toegang te geven tot Red Bull Racing applicaties, in een veilige, snelle en storingsvrije omgeving, waardoor de kwaliteit van de verschillende onderdelen en oplossingen voortdurend kan worden gegarandeerd. Dit samenwerkingsverband benadrukt de haarscherpe focus van Citrix en Red Bull Racing op nieuwe technologische innovatie in de wereld van de Formule 1 races.

Terug naar nieuws overzicht
Software