Witold Kepinski - 12 januari 2017

Fortinet biedt Security Operations Solution en nieuwe versie besturingssysteem

Fortinet, speler n cyberbeveiliging, lanceert een nieuwe versie van zijn geavanceerde besturingssysteem: versie 5.6 van het FortiOS. Daarnaast brengt het bedrijf Security Operations Solution op de markt. Beide oplossingen worden ingezet als de bouwstenen voor de zelfinrichtende, zelfbeherende en intentiegebaseerde netwerkbeveiliging van morgen.

FortiOS versie 5.6 brengt diverse technologische innovaties samen om universele en centraal beheerde mogelijkheden te bieden die veel verder gaan dan traditionele beveiligingsplatforms of losstaande oplossingen die momenteel op de markt verkrijgbaar zijn.

FortiOS 5.6 biedt integraal inzicht in de ICT-omgeving vanaf een centrale locatie, met een direct overzicht van elke beveiligingscomponent. Het besturingssysteem biedt daarnaast open API’s (application program interfaces) ter ondersteuning van integratie met oplossingen van Fabric Ready-partners.

Het uitgebreidere overzicht op de draadloze access points, switches en sandboxes van Fortinet verbetert het beheer en biedt centrale grip op zowel de netwerkcomponenten als de mechanismen die bescherming bieden tegen geavanceerde bedreigingen.

Fortinet heeft de user interface van zijn besturingssysteem zodanig herzien dat het inzicht in de ICT-omgeving kan worden vertaald in beveiligingsacties. Nieuwe visualisaties van de netwerktopologie en verbeterde interactieve weergaven voor auditing, logging en rapportage stellen ICT-teams in staat om hun netwerken eenvoudig en in real time te wijzigen.

FortiOS 5.6 biedt proactieve aanbevelingen op beveiligingsgebied ter verbetering van de compliance en de effectiviteit van het netwerk.

Als onderliggende technologie van de Fortinet Security Fabric biedt FortiOS 5.6 bescherming van IoT tot de cloud en beveiliging van fysieke, gevirtualiseerde en hybride omgevingen. Het besturingssysteem biedt segmentatie en bescherming van het complete aanvalsoppervlak en is in staat om zelfs de grootste wereldwijd vertakte ondernemingen te beschermen.

Security Operations Solutions

De Fortinet Security Operations Solution verenigt het netwerk- en beveiligingsbeheer binnen de Fortinet Security Fabric om ICT-managers en beveiligingsbeheerders te wapenen met inzichten die hen in staat stellen om hun technologische infrastructuur optimaal te benutten. Security Operations is opgebouwd uit de oplossingen FortiSIEM, FortiAnalyzer en FortiManager. Deze kunnen standalone of gezamenlijk worden ingezet in aansluiting op de unieke behoeften van organisaties.

FortiSIEM is een integrale NOC- en SOC-oplossing die automatische en real-time beveiliging, overzicht en bewaking van de prestaties en beschikbaarheid biedt. FortiSIEM is in staat om data binnen de Fortinet Security Fabric te verzamelen en met elkaar in verband te brengen, aangevuld met gegevens van duizenden aanvullende ICT-componenten, zoals switches en servers, PC’s en IoT-apparaten. Dit alles is mogelijk vanuit een en dezelfde locatie.

FortiSIEM biedt daarnaast ondersteuning voor externe feeds met bedreigingsinformatie en event logs. Daarmee breidt het de geavanceerde compliance- en analysemogelijkheden van de Fortinet Security Fabric uit naar alle fysieke en gevirtualiseerde componenten binnen de ICT-omgeving van ondernemingen.

Beschikbaarheid

FortiOS Release 5.6 zal in het eerste kwartaal van 2017 als download beschikbaar zijn. De Security Operations Solution van Fortinet is per direct verkrijgbaar. Neem voor meer informatie contact op met een erkende Fortinet-distributeur.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!