Witold Kepinski - 12 januari 2017

Main Capital koopt aandeel in Duitse SaaS-softwarebedrijf artegic AG

Main Capital heeft een substantieel aandeel in het snelgroeiende Duitse SaaS-softwarebedrijf artegic AG verworven. artegic levert SaaS marketing automation oplossingen voor middelgrote tot grote bedrijven. Over de technologie van artegic worden maandelijks meer dan 2.7 miljard berichten gestuurd in 141 landen, waarmee 82 procent van de Duitse internetgebruikers wordt bereikt.

Het klantenbestand omvat meerdere triple-A klanten zoals Payback, real, , BURDA en BMW. artegic’s softwarepakket ELAINE ondersteunt klanten bij het creëren en automatisch uitvoeren van hoog complexe marketingcampagnes in real-time.

ELAINE is een schaalbaar softwarepakket met real-time functionaliteiten dat als cloud-product wordt aangeboden. De software ondersteunt meerdere talen en wordt al in vele landen ingezet, waaronder Oostenrijk, Zwitserland, Italië, Zweden en het Verenigd Koninkrijk. ELAINE biedt een breedspectrum aan functionaliteiten met onder andere een drag & drop campagneontwikkelingstool, multi-channel communicatie en real-time analytische features. De software wordt in meerdere industrieën ingezet.

Main Capital zal artegic actief ondersteunen bij de internationale groei en de uitbreiding van de productportfolio. Selectieve acquisities zullen een belangrijk onderdeel van deze groeistrategie zijn. Daarnaast zal meer focus op de versterking van de organisatie en het ontwikkelen van innovatieve oplossingen gelegd worden.

Charly Zwemstra (Managing Partner bij Main Capital): “artegic is een state-of-the-art marketing automation bedrijf met een schaalbaar businessmodel. We zien sterke mogelijkheden voor het management om de winstgevende groei voor te zetten door verder te internationaliseren en de productportfolio verder uit te breiden. Daarnaast zijn artegic en haar management erg goed gepositioneerd om een leidende rol te spelen in de consolidatietrend in de markt. “

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!