Wouter Hoeffnagel - 13 januari 2017

Haran Sold wordt Executive Vice President Domestic Businesses bij Unit4

Haran Sold (48) is benoemd tot Executive Vice President (EVP) Domestic Businesses bij Unit4. Hij neemt in die rol zitting in de Executive Committee van het bedrijf. Als bestuurslid gaat hij de lokale productlijnen van Unit4 in de Benelux, Polen en Spanje vertegenwoordigen. De General Managers van deze lokale productlijnen gaan rechtstreeks aan hem rapporteren. Martien Merks, directeur Unit4 Benelux, gaat het bedrijf verlaten.

Sold was voorheen werkzaam bij SmartShift Technologies, waar hij Executive Vice President Corporate Strategy en General Manager EMEA was. Sold heeft in zijn loopbaan meerdere seniormanagementposities vervuld, waaronder die van Chief Strategy Officer en EMEA COO bij Alcatel-Lucent. Hij is hij actief geweest binnen sales-, business development- en marketingafdelingen bij meerdere internationale organisaties.

General Managers ondersteunen

"Unit4’s Domestic Businesses zijn een essentieel onderdeel van Unit4", zegt Stephan Sieber, CEO van Unit4. "We zijn blij dat Sold toetreedt tot de Executive Committee als de wereldwijde vertegenwoordiger van deze Domestic Businesses. Hij heeft de ervaring en internationale expertise om de General Managers te ondersteunen bij het aanbieden van lokale software-oplossingen, zodat zij succesvol kunnen blijven voor de klanten in hun eigen marktsegmenten, maar ook als onderdeel van de grotere, internationale organisatie."

De verschillende Domestic Businesses vormen samen een nieuwe businessunit. Hierdoor vervalt de rol van Managing Director Benelux als verantwoordelijke voor de lokale productlijnen binnen de Benelux. Deze rol werd vervuld door Martien Merks, die heeft besloten zijn loopbaan buiten Unit4 voort te zetten. “Merks legde succesvol de basis voor deze volgende stap waarbij nu de General Managers van de lokale productlijnen de verantwoordelijkheid overnemen,” aldus Sieber.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!