Redactie - 13 januari 2017

Webzilla noemt aantijgingen rond hack Amerikaanse Democratische Partij onjuist en onheus

De beweringen over Webzilla in het intelligence report over de Amerikaanse verkiezingen en de veronderstelde connectie tussen de Trump campagne en de Russische geheime dienst zijn onjuist en onheus. Dit stelt Webzilla in een reactie op berichtgeving in de media over betrokkenheid van de web hoster bij aanvallen op de Amerikaanse Democratische Partij.

“Webzilla noch Aleksej Gubarev hebben enig contact met Russische diensten gehad, kennen geen van de in het rapport genoemde personen en ook na intern onderzoek is er geen enkele basis gevonden voor de bewering gehackt of misbruikt te zijn voor activiteiten gericht op de Amerikaanse presidentscampagne”, schrijft Webzilla in de verklaring. Webzilla is een hosting provider die zich richt op de zakelijke markt. Het bedrijf is in 2015 opgericht.

“Zowel XBT Holding, Webzilla als Aleksej Gubarev zijn bereid aan ieder onderzoek mee te werken om dit nader te onderbouwen. Tot op dit moment zijn zij overigens door geen enkele officiële instantie daarover benaderd”, aldus de hosting provider.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!