HPE StoreVirtual 3200 Storage getweakt voor schaalbare toepassingen

16-01-2017 | door: Witold Kepinski

HPE StoreVirtual 3200 Storage getweakt voor schaalbare toepassingen

Hewlett Packard Enterprise (HPE) kondigt  verbeteringen voor flash-ready HPE StoreVirtual 3200 Storage aan, waardoor ook bedrijven met beperkt IT-budget opslag kunnen op- en afschalen naar eigen behoeften. Tegelijkertijd blijft de ondersteuning van een gevarieerde set van unified file en block workloads gewaarborgd - een primeur binnen de markt voor entry storage aldus HPE.

Agility en resiliency met multidimensionele schaalopties

De HPE StoreVirtual 3200, voor het eerst geïntroduceerd in augustus 2016, is een next-gen alternatief voor traditionele entry-storagesystemen. Bij deze traditionele systemen ontbreekt volgens HPE de architectonische flexibiliteit om snel tegemoet te komen aan veranderende behoeften. De flash-ready HPE StoreVirtual 3200 is de eerste storage array op de markt die 64-bit ARM-processors gebruikt. Het is gebaseerd op hetzelfde software-defined storage (SDS) besturingssysteem dat meer dan 200.000 keer in gebruik is in HPE's StoreVirtual VSA en Hyper Converged systemen. Het portfolio van StoreVirtual-gebaseerde SDS-oplossingen zorgt voor een toekomstbestendig en risicoloos pad van entry storage naar private cloud.

De verbeteringen die vandaag zijn aangekondigd waren eerder alleen voor enterprise storage-oplossingen mogelijk. Hierdoor kunnen bedrijven nu sneller uitbreiden en sneller reageren op nieuwe eisen zonder grote investeringen. De verbeteringen bieden de volgende uitbreidingsopties:

Scale ‘up’, meer opslagcapaciteit en betere prestaties door toevoegen van extra schijven of extra schijfbehuizingen aan een paar opslagcontrollers.

Scale ‘out’, het eenvoudig verdubbelen van de prestaties om de maximale capaciteit te halen met nieuwe resiliency opties door het groeperen van meerdere controller pairs in een enkel storage cluster.

Scale ‘across’, door meerdere clusters te bundelen en gebruik te maken van HPE Peer Motion om zo gemakkelijk workloads tussen StoreVirtual arrays te verplaatsen.

Prijs en beschikbaarheid

HPE StoreVirtual 3200 storage-systemen zijn beschikbaar vanaf $6055,- voor de 1GbE iSCSI-configuratie en vanaf $6475,- voor de 10G Base-T-configuratie.
HPE StoreVirtual 3000 File Controllers zijn momenteel beschikbaar vanaf $2975,-

De nieuwste software-update voor de StoreVirtual 3200 is kosteloos beschikbaar voor bestaande klanten en zal in het eerste kwartaal van 2017 beschikbaar zijn.

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Storage, data, MKB