Witold Kepinski - 17 januari 2017

Infotheek koopt Added Dimension en Global Hardware Solutions

Infotheek Group uit Leiden versterkt zijn positie op de Europese markt door de overname van het Britse Added Dimension en het Nederlands-Poolse Global Hardware Solutions. Met de acquisities wil de IT-dienstverlener zijn positie op het gebied van nieuwe, end-of-life en refurbished IT-producten in circulaire IT verder uitbreiden.

Het Britse Added Dimension geeft bedrijven al twintig jaar de gelegenheid de nieuwste apparatuur van grote A-merken uitgebreid te testen, alvorens deze aan te schaffen. De ex-demoapparatuur past naadloos in het assortiment van Infotheek Group. Bij de Britse onderneming werken 23 medewerkers.

Global Hardware Solutions (GHS) is een onafhankelijke reseller van refurbished netwerkapparatuur met kantoren in Nederland en Polen. GHS is gespecialiseerd in producten van Cisco, waar Infotheek sinds oktober official partner van is. Bij het bedrijf werken eveneens 23 mensen.

“Onze ambitie is om te groeien als Europese leider in circulaire IT en daar dragen deze twee overnames aan bij”, aldus Stephan Derksen (foto), director Strategy and M&A bij Infotheek Group. “De ondernemingen zijn sterk in het kopen en verkopen van ex-demo en gebruikte apparatuur en passen dus goed in onze strategie om over de gehele levensduur van het product, inclusief re-use, actief te zijn.”

WK

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!