Cisco, Huawei en Inspur sterkste groeiers in cloud IT infrastructuur markt

17-01-2017 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Cisco, Huawei en Inspur sterkste groeiers in cloud IT infrastructuur markt

Cisco, Huawei en Inspur geven gas in de Cloud IT Infrastructuur Markt. Zij wisten in het derde kwartaal van 2016 het snelst te groeien. De wereldwijde omzet in de markt voor de Cloud IT Infrastructuur Markt steeg met 8 procent naar 8,4 miljard dollar. Dit meldt onderzoeksbureau IDC in zijn Worldwide Quarterly Cloud IT Infrastructure Tracker die de gecombineerde verkoop van server, storage en Ethernet switches onderzoekt.

Met name de vraag naar nieuwe ethernet switches nam door netwerk upgrades zodat er bijvoorbeeld een steviger backbone komt. De vraag naar storage en servers steeg ook maar minder dan bij switches. Komende tijd wordt ook meer vraag verwacht naar hyperscale datacenter oplossingen. Het aandeel van cloud infrastructuur steeg naar 39,2 procent in de hele markt van de IT-infrastructuur business.

De omzet uit verkoop van infrastructuur voor private cloud omgevingen steeg met 8,2 procent naar 3,3 miljard dollar. De verkoop van niet-cloud gebaseerde infrastructuur daalde met 10,8 procent.

Opvallend is dat kleine cloud service providers groeien die gebruik maken van innovatieve cloud infrastructuur technologie zin combinatie met bijvoorbeeld OpenStack waarop meer services kunnen worden uitgerold.

idc-Worldwide-Cloud-IT-Infrastructure.jpg

Terug naar nieuws overzicht
Cloud