Redactie - 19 januari 2017

ineo SECURE beschermt kantoorapparatuur tegen datadiefstal

ineo SECURE beschermt kantoorapparatuur tegen datadiefstal image

De dreiging voor de IT-infrastructuur van een bedrijf door hackers en malware is de afgelopen jaren significant toegenomen. Terwijl bedrijven miljoenen spenderen aan beveiligingstechnologie, negeren ze vaak de enorme hoeveelheid data die door hun multifunctionele kantoorapparatuur wordt verwerkt en daar bijvoorbeeld ook op een harde schijf kan staan. En dat terwijl data, met name gevoelige data, één van de belangrijkste activa is die een bedrijf kan hebben. Voor het veilig omgaan met bedrijfsdata in systemen, introduceert DEVELOP een beveiligingsservice onder de naam ineo SECURE.

DEVELOP is een merk van Konica Minolta Business Solutions en staat voor moderne en professionele communicatieoplossingen voor kantooromgevingen. DEVELOP verkoopt systemen, software en diensten voor do-cumentproductie, documentmanagement en databeveiliging, zegt Robin Schieveen, Product Manager Office bij DEVELOP. “Onze systemen bieden standaard een uitgebreide set beveiligingsfuncties. Het doel is om producten en technologieën te bieden die de veiligheid en vertrouwelijkheid van data en documenten waarborgen.”

Beveiliging op maat

Na het bepalen van de exacte vereisten van een klant, stellen specialisten van DEVELOP de beveiligingsfuncties van een systeem in – voorafgaand aan de installatie of op locatie bij de klant. Een ineo SECURE-label op de voorkant van het systeem, toont aan dat er gebruik wordt gemaakt van een op maat gemaakt beveiligingspakket. Zo kunnen alle gebruikers erop vertrouwen dat eventuele gevoelige data die door het systeem wordt verwerkt vertrouwelijk blijft.

Veiligheid

De uitgebreide set van optionele beveiligingsfuncties die wordt geboden door ineo SECURE, omvat encryptie van de harde schijf (HDD), het overschrijven van tijdelijke data en de HDD wordt geconfigureerd voor het automatisch verwijderen van data in gespecificeerde gebruikersboxen. Tevens wordt de HDD van een geïndividualiseerd wachtwoord voorzien. Dit alles volledig volgens de wensen van de klant. “Wanneer het om databeveiliging gaat, worden we gedreven door slechts één motto: ‘Veiligheid staat voorop’. Zorgen voor gemoedsrust bij de klanten is een belangrijk aspect van de ineo SECURE-service,” legt Robin Schieveen uit.  

Belangrijkste voordelen

ineo SECURE zorgt ervoor dat documenten, data en andere gevoelige informatie van de klant veilig is, door bescherming te bieden tegen mogelijke beveiligingslekken van een multifunctioneel kantoorsysteem. Op deze manier helpt ineo SECURE te voorkomen dat de bedrijfsgeheimen van een bedrijf worden gestolen en dat haar financiële positie of reputatie als gevolg van datadiefstal schade oploopt. 

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!