Witold Kepinski - 18 januari 2017

Exclusive Group neemt TechAccess over

Exclusive Group, de Value-Added Services & Technologies (VAST)-groep, maakte haar plannen bekend voor de overname van de in Nederland gevestigde VAD TechAccess. Na de acquisitie telt de nieuwe bedrijvencombinatie in de Benelux ruim 150 medewerkers, verdeeld over kantoren in Nederland (Son en Amersfoort) en België (Antwerpen). De portfolio's, bedrijfswaarden en ethiek van beide bedrijven sluiten nauw op elkaar aan en de deal versterkt de positie van de groep in de regio. Exclusive Group blijft de succesvolle transactieformule handhaven die het bedrijf wereldwijd tot één van de snelst groeiende distributeurs in de industrie heeft gemaakt.

De acquisitie brengt Fortinet-distributie naar Nederland en breidt daarmee een over heel EMEA en APAC verspreid netwerk uit. Het nieuwe Benelux-team voorziet daarnaast in andere synergieën, zoals Arista, Infoblox, Gemalto en Brocade, en is vastbesloten door voortdurende innovatie en Value-Added Services een belangrijke bijdrage te leveren aan de marktdifferentiatie.

Olivier Breittmayer (foto), CEO van Exclusive Group: “In TechAccess zien we een krachtige partner waarmee we onze aanwezigheid in de Benelux kunnen uitbreiden en verdere groei in de regio mogelijk maken. De medewerkers herkennen zich in onze manier van denken en deze gedeelde waarden vormen de sturende kracht achter het samengaan van onze twee bedrijven. Het Exclusive-project om op basis van een lokale uitvoering een mondiale VAST-groep te worden, krijgt steeds meer vorm. De komst van Berry van Waayenburg en zijn team is daarbij een waardevolle versterking.”

Benelux

“Exclusive Group heeft een uitdagende visie op de toekomst van value-added distributie en geeft ons toegang tot mondiale resources waarmee we onze ambities naar een hoger plan zullen tillen”, aldus Berry van Waayenburg, medeoprichter en CEO van TechAccess. Van Waayenburg wordt in het nieuwe bedrijf Country Manager voor Exclusive Networks Nederland en rapporteert in die functie aan Regional Director van Exclusive Group Benelux Kris Van den Bergh. “Onze gecombineerde kracht vergroot onze relevantie voor leveranciers en partners doordat we toegang bieden tot een ruimere markt en over meer resources beschikken voor het leveren van Value-Added Services. Het worden interessante tijden voor iedereen die betrokken is bij TechAccess en bij de bestaande bedrijven van Exclusive Networks, BigTec en Exclusive Capital in de Benelux.”

Kris Van den Bergh: “Ik bewonder TechAccess al langere tijd en ben er trots op het bedrijf te mogen verwelkomen bij de Exclusive Group. We konden deze kans om beide bedrijven met eenzelfde DNA te combineren en onze gezamenlijke ambities te verwezenlijken niet voorbij laten gaan. Ik verheug me op deze uitdagende samenwerking die ongetwijfeld tot grotere successen leidt.”

WK

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!