Banken kunnen miljarden dollars besparen met Blockchain

18-01-2017 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Banken kunnen miljarden dollars besparen met Blockchain

Banken kunnen per jaar samen miljarden aan euro's of dollars besparen als ze kiezen voor een gedistribueerde database met Blockchain technologie. Er wordt dan met name veel kosten voordeel gehaald op het gebied van data processen.

Dit blijkt uit een onderzoek van Accenture en McLagan, een financial services consultancy bedrijf. Ze hebben hun bevindingen gepubliceerd in het rapport “Banking on Blockchain: A Value Analysis for Investment Banks”. Hierbij werden de datakosten bij acht banken onder de loep genomen.

Volgens de twee partijen zouden banken samen per jaar 8 tot 12 miljard dollar kunnen besparen als ze vaker kiezen voor Blockchain. Een blockchain is een decentraal en open dataregister waarin alle informatie over en het eigendom van activa veilig kan worden vastgelegd en overgedragen. Transacties op een blockchain kunnen binnen een paar minuten of zelfs seconden worden voltooid.

Blockchain wordt steeds meer relevant voor channel partners en klanten, zoals voor identity en asset management applicaties. Veel banken adopteren blockchain. Wel zijn er issues rond bugs en gaatjes.

Door: Witold Kepinski

Terug naar nieuws overzicht