Cybersecurity startup BitSensor krijgt 400.000 euro kapitaalinjectie
19-01-2017 | door: Redactie
Deel dit artikel:

Cybersecurity startup BitSensor krijgt 400.000 euro kapitaalinjectie

BitSensor, een Eindhovense cybersecurity startup, heeft 400.000 euro opgehaald, in een investeringsronde geleid door Volta Ventures, om software door te ontwikkelen.

Het bedrijf is opgericht door ethische hacker Ruben van Vreeland (21) en Alex Dings (20) hebben nieuwe technologie ontwikkeld waarmee bedrijven binnen 50 milliseconden inzicht krijgen in de veiligheid van hun applicaties en data. Met de financiering gaan ze het bedrijf achter de technologie uitbouwen, waarbij optimale klantondersteuning centraal staat.

BitSensor heeft zogeheten self-protection technologie ontwikkeld, die verweven zit in de applicaties zelf en zo razendsnel hackers tegenhoudt. Daarnaast analyseert de BitSensor-software inbraaksporen en genereert het rapporten. Deze rapporten bevatten de aanvalsmethoden die bijvoorbeeld gebruikt zijn om gegevens te stelen of financiële transacties te doen. BitSensor heeft momenteel vier mensen in dienst en verwacht binnen twee jaar te groeien naar twintig man personeel.

Ruben van Vreeland van BitSensor: “Je leest vrijwel dagelijks over cyberaanvallen die onze software had kunnen voorkomen. Denk aan een aantal aanvallen uit Rusland, het Yahoo-lek met een half miljard gelekte wachtwoorden, of het V-Tech kinderspeelgoed waarbij veel kinderfoto’s zijn buitgemaakt. We melden en beschermen tegen deze aanvallen, wanneer ze plaatsvinden, niet maanden na datum. Daarom kunnen onmiddellijk de nodige maatregelen genomen worden om meerdere lekken te voorkomen.”

IBM

Al eerder was het onderscheidend vermogen van het product en ondernemersduo opgevallen. In 2016 kreeg BitSensor de NRC-Liveprijs voor CyberSecurity Startup of the Year, de IBM-prijs voor meestbelovende Nederlandse startup, en was top-10-finalist wereldwijd in het IBM SmartCamp-programma in Silicon Valley.

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Security, start
Security